Juha-Pekka Haataja, 31, palaa yhden Venäjän liigan KHL-kauden jälkeen kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin, seura kertoo tiedotteessaan.

– Hyvä fiilis kaikin puolin. Paluu tuttuun paikkaan ja omaan kotiseuraan. Minulle oli itsestään selvää, että tulen Kärppiin, jos en jää Venäjälle, tuumaa ”Hade” kaksivuotisen sopimuksen varmistuttua.

Haataja näkee joukkueessa potentiaalin menestykseen.

– Kärpissä on aina tavoite voittaa. Viime kausi oli joukkueella hieno, mutta kaikki tietävät, että matka jatkuu ja on mentävä eteenpäin.

– Joukkueessa on hyviä kokeneita pelaajia ja huippulahjakkaita nuoria, kaikki palaset uuteen menestyskauteen, arvioi Haataja, joka harjoitteli Kärppien joukkueen mukana ennen keskikesän omatoimijaksoa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho otti tehohyökkääjän paluun tyytyväisenä vastaan.

– On hienoa saada Jiipee takaisin kärppänuttuun. Hänellä on iso kärppäsydän ja hän on erittäin tervetullut. Haataja tuo meille tehoja hyökkäyspäähän.

Haataja pelasi viime kaudella Atlant Mytishchissä, mutta kaksi aiempaa kautta huipputehoilla Kärpissä. Haataja teki kahden edellisen kärppäkautensa aikana 52 maalia 105:ssä liigaottelussa.

Viimeisen kauden 2012-13 jälki oli tuhoisaa kaikin tavoin: pistepörssin voitto, maalikuninkuus, eniten ylivoimamaaleja ja valinta kauden tähtikuusikkoon.

Haataja on pelannut liigassa 578 runkosarja- ja 92 playoff-ottelua. Kärppien lisäksi Haataja on pelannut liigaa Rauman Lukossa ja Helsingin IFK:ssa.

Eilen uutisoitiin, että Haataja joutui lähtemään KHL-seurastaan ilman erorahaa.