Pitkään Detroit Red Wings oli se seura NHL:ssä, johon hyvin, hyvin moni pelaaja tahtoi ehdottomasti päästä pelaamaan.

Nyt asiat ovat muuttuneet.

Näin näkee esimerkiksi Chicago Blackhawksin kanssa yhden vuoden ja halvan 2 miljoonan dollarin sopimuksen tehnyt kanadalaissentteri Brad Richards.

– Jos palkkakattoa ei olisi, puolet liigasta haluaisi pelata Chicagossa. Pitkään Detroit oli se paikka veteraaneille vapaille agenteille missä oli erittäin hyvä mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Nyt se on Chicago, Richards täräyttää Blackhawksin verkkosivuilla.

– Loistava kaupunki, loistava organisaatio, Original six franchise, Richards luettelee syitä.

Juuri kyseinen ajattelutapa toteutui vahvasti Richardsin kohdalla, joka otti kovan alennuksen palkkasummassa päästäkseen tavoittelemaan menestystä juurikin Blackhawksin riveissä.

Richards halusi kovasti päästä viime vuosien aikana menestystä niittäneeseen organisaatioon, mutta ei pitänyt sitä kovin mahdollisena. Tosin kävi.

– Heitin aiemmin ajatuksen Chicagosta agentilleni Pat Morrisille, koska olin kuullut, että he ovat mahdollisesti kiinnostuneita sentteristä. Hän kuitenkin sanoi, että älä kovasti ole sen perässä, koska heillä ei ole paljoa tilaa palkkakaton alla. Mutta silloin kun GM Stan Bowman soitti, ensimmäinen reaktioni oli se, että oh, pistetään tämä juttu kuntoon jos se vain mitenkään on mahdollista, 34-vuotias kokenut sentteri kävi läpi.