Entinen maa- ja metsätalousministeri Toivo Yläjärvi on kuollut. Hän menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 73-vuotiaana Kuopiossa torstaina 3. heinäkuuta.

Pitkän linjan poliitikko oli vahva nimi myös kiekkoseura KalPan taustalla.

Kuten kaikkialla, myös KalPa-perheessä Yläjärvi oli erittäin lämmin, positiivinen ja hyvin pidetty persoona, Yläjärveä muistellaan KalPan kotisivuilla.

Yläjärvi oli erittäin merkittävässä roolissa KalPassa niin 1990-luvulla kuin uudestaan vielä 2000-luvulla, ollen pitkäaikainen hallituksen jäsen ja toimien myös hallituksen puheenjohtajana.

Hänen roolinsa oli erityisen keskeinen KalPan uuden tulemisen ensimmäisillä askelilla 2000-luvun alussa sekä Kuopion jäähallin kehittämisessä niin 1990-luvulla kuin 2000-luvulla. Yläjärvi on ensimmäinen KalPa Hockey Oy:n Senior Adviser -arvonimellä huomioima henkilö.

Työurallaan Yläjärvi toimi muun muassa kansanedustajana, ministerinä, Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajana, Pohjois-Savon maakuntaliiton puheenjohtajana, Valtion urheiluneuvoston jäsenenä, Veikkaus Oy:n hallintoneuvoston jäsenenä ja Savon Sanomien toimitusjohtajana.

KalPa kunnioittaa Yläjärven muistoa hiljaisella hetkellä kauden ensimmäisen kotiottelun yhteydessä 15.8.