Rauman Lukko ja puolustaja Mikko Kousa ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen.

Kousa korvaa uransa lopettamaan joutuneen Jyrki Välivaaran. Lahtelaislähtöinen, 26-vuotias Kousa kiekkoili päättyneellä kaudella Helsingin Jokereissa. Kovan laukauksen ja hyvän luistelun omaava kiekollinen puolustaja viimeisteli 57 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 5+13=18.

– Tässähän oli tämä lähtötilanne, että me luulimme joukkueen olevan valmis, kun sitten tuli tämä ikävämpi uutinen koskien Välivaaraa. Halusimme, että vaikka meiltä lähti ison profiilin kotimainen puolustaja, niin vastaava kaveri on löydettävä tilalle, Lukko-valmentaja Risto Dufva kommentoi seuratiedotteessa.

– Markkinat tosin olivat rajalliset, joskin meille nyt suotuiset sillä me halusimme Mikko Kousan ja hänet me myös saimme. Mies oli meidän ykkösvaihtoehtomme.

Oikealta laukova, 175-senttinen ja 77-kiloinen Mikko Kousa on edustanut Liigassa kasvattajaseuransa Lahden Pelicansin ja Helsingin Jokereiden lisäksi myös Helsingin IFK:tä. Kaudella 2010-11 Kousa oli mukana voittamassa IFK:lle Suomen mestaruuden ja kausi 2011-12 IFK:ssa oli Kousan tähän mennessä tehokkain kun mies kirjasi 59 ottelussa tehot 12+22=34.

Edelliskaudella Kousa pelasi puoliksi KHL:n Torpedo Nizhny Novgorodissa sekä SHL:n MoDo:ssa. Maaotteluita Kousa on pelannut 52, viimeistellen niissä tehot 3+4=7. Mikko Kousa pelaa Lukossa pelinumerolla 10.

Lukon joukkueen kerrottiin olevan valmis viimeistään silloin kun Aaron Gagnonin sopimus julkaistaan. Jyrki Välivaaran ikävä lopettamisuutinen vei Lukon takaisin pelaajamarkkinoille. Kousan tulon myötä markkinoita ei Dufvan mukaan enää tarvitse tarkkailla suurennuslasilla.

– Joukkue on varmasti kasassa kun viimeinen siirtopäivä on ohi, mutta ei meillä ole tarvetta olla aktiivisia markkinoilla. Tällä porukalla lähdetään liikkeelle ensi maanantaina, Dufva sanoo.