Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets on ottanut harppauksia eteenpäin sen kesän haastavan kiinnityksen kanssa.

Seuran huippusentteri, tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti Ryan Johansen on ollut otsikoissa seuran kanssa sopimushaasteiden osalta.

Aiemmin osapuolet olivat ”erittäin kaukana” yhteisymmärryksestä, sillä taustalla on ollut näkemyseroja uuden diilin suhteen.

Johansen on itse ollut halukas tekemään pidemmän sopimuksen, kun taas Blue Jackets on tavoitellut lyhyempää kontrahtia tässä vaiheessa.

21-vuotiaalla kanadalaissentterillä alla on erittäin hyvä kausi, mutta Blue Jackets taas haluaa nähdä vielä sen, että pysyykö Johansen korkealla tasolla myös pidemmän ajan. Täten toimitusjohtaja Kekäläinen ja Blue Jacketsin leiri eivät ole olleet halukkaita tarjoamaan tässä vaiheessa pitkää ja rahakasta diiliä seuran kesän 2010 ykkösvaraukselle.

Columbus Dispatchin toimittajan Aaron Portzlinen mukaan osapuolet ovat ottaneet kuitenkin nyt harppauksia eteenpäin ja yhteisymmärrys alkaa olla jo selvästi lähempänä mitä se aiemmin on ollut.

– Ryan haluaa olla Blue Jacket ja hän haluaa olla Columbuksessa. Se ei ole ollut missään vaiheessa mikään ongelma. Hän rakastaa olla täällä, Johansenin agentti Kurt Overhardt totesi Portzlinelle.

Odotuksena on se, että sopimuksen pituus tulee olemaan kaksi tai kolme vuotta.

Johansen iski viime kaudella runkosarjassa tehot 33+30=63 ollen Blue Jacketsin paras pistemies.