Ilves-Hockey Oy on solminut yhteistyösopimuksen japanilaisen H.C. Tochigi Nikko Icebucksin kanssa, seura kertoo kotisivuillaan.

Liiga-joukkueen ja Nikko Icebucksin välisen harjoitteluyhteistyön ja tietotaidon jakamisen lisäksi sopimus tarjoaa Ilveksen juniorijoukkueille kansainvälistymismahdollisuuksia.

Yhteistyö mahdollistaa Ilves-nuorten osallistumisen kansainväliseen junioriturnaukseen Nikon kaupungissa Japanissa sekä Icebucksin pelaajien osallistumisen Ilveksen A-nuorten testileireille.

Yhteistyön ensimmäisenä askeleena Nikko Icebucksin toiminnanjohtaja Hideji Tsuchida kävi tutustumassa Ilveksen organisaatioon ja hyökkääjä Yuta Suzuki osallistui Ilveksen jää- ja testileirille Kuortaneen urheiluopistolla.

Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja näkee yhteistyökuvion avarakatseisena ja tuttuja rajoja rikkovana.

– Japanissa on pelattu jo pitkään jääkiekkoa ja Nikko Icebucks on vanhimpia japanilaisia seuroja. Me mielellämme autamme heitä kehittämään seuran urheilutoimintaa. Yhteistyösopimus mahdollistaa pelaajaliikennettä suuntaan ja toiseen, myös junioritasolla.

– Yksilötasolla Japanista löytyy jo kiinnostavia pelaajia. Icebuckseissa pelasi viime kaudella muun muassa NHL:ssä pelannut japanilainen maalivahti. Tietotaito jääkiekossa on Suomen vientituote ja sen toteuttaminen voi tuoda meille uusia kansainvälisiä sponsoriyrityksiä.