Leijonien nuori puolustaja Ville Pokka ei saanut eikä tarvinnut pitkää miettimisaikaa, kun häntä kysyttiin jääkiekkomaajoukkueen mukaan Tukholman Euro Hockey Tour –turnaukseen.

Pokka oli ollut koko kauden myös maajoukkueen valmennusryhmään kuuluneen Lauri Marjamäen silmien alla, joten Erkka Westerlundin oli siinä mielessä helppo valita Suomen mestari ja nuorten maailmanmestari ryhmään.

– Late kysyi heti viimeisen finaalipelin jälkeen lauantaina, että onko intoa lähteä taistelemaan kisapaikasta. Totta kai oli, kertaa Pokka kutsunsaantia hymy korvissa SuomiKiekko-sivustolle.

Pokka oli Leijonien mukana jo samaan aikaan, kun Kärppien muu joukkue piti mm. kansanjuhlia mestaruuden kunniaksi Oulussa.

– Pidin pari päivää huilia, ja siinä ehti nauttia mestaruudesta. Kutsu ei hillinnyt juhlia. Nuori jaksaa palautua nopeammin kuin vanhemmat, Pokka naurahtaa.

Ville Pokka kertoo kaudestaan, leijonatavoitteistaan ja tulevaisuudestaan toimittaja Panu Markkasen piinapenkissä SuomiKiekko-sivustolla lähiaikoina.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen