HC TPS hankki lisää osaamista urheilutoimintansa vahvistamiseksi, sillä aikanaan TPS:n junioripolun kautta liigakaukaloihin ponnistaneet entiset jääkiekkoilijat Max Kolu, 30, ja Jesse Saarinen, 37, aloittavat omien toimiensa ohella TPS-jääkiekon kykyjenetsijöinä.

– Teemme pitkäjänteistä työtä urheilutoimintamme kehittämiseksi ja nämä hankinnat ovat osa suunnitelmaa, joiden avulla tulemme tulevaisuudessa nostamaan TPS:n jälleen Suomen urheiluorganisaatioiden kärkeen, HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Niklas Österlund toteaa tiedotteessa.

Oman juniorituotannon merkitys yhä suurempi

TPS:n urheilutoimenjohtaja Ari Vuori haluaa korostaa, että kilpailun kiristyessä pelaajamarkkinoilla oman juniorituotannon merkitys tulee tulevaisuudessakin säilymään merkittävänä eikä kykyjenetsinnän tarkoitus ole korvata tätä, vaan toimia ennemminkin päinvastoin.

– TPS:lla on nykyiselläänkin erittäin vahva ja ammattitaitoinen juniorituotanto, joka näkyy eri ikäluokkien juniorimaajoukkueissa ja siinä, että edustusjoukkueemme runko koostuu pitkälti turkulaisista pelaajista.

– Maxin ja Jessen työn avulla pystymme vahvistamaan organisaatiomme kykyä kehittää junioreitamme yksilöllisesti, tarjoamaan ehyemmän pelaajapolun ja kehityksen kannalta parhaan mahdollisen pelipaikan joko meillä tai jossain yhteistyöseurassa, Vuori analysoi.