Teemu Selänteen 22-vuotinen NHL-ura tulee sunnuntaina runkosarjaotteluiden osalta päätökseen Anaheimissa, missä Selänteen edustama Ducks kohtaa Coloradon. Ducks varmisti eilen läntisen konferenssin voiton, joten panoksia ottelussa ei ole.

Kuluva kausi on ollut Selänteelle monelle tapaa tunteikas. Viidettätoista kauttaan Anaheim Ducksissa pelaava Selänne on saanut ympäri NHL-kaupunkeja upeita huomionosoituksia. Toisaalta Selänne on ollut paljon kokoonpanon ulkopuolellakin, kuten ennalta oli sovittu.

Silti kaiken kokenutta pelimiestä on hivenen syönyt, sillä palo sisällä ei ole sammunut. Onpa Selänteen voinut kuulla vielä vitsailevan jatkamisestaankin. Nyt paluuta tuskin on kuitenkaan luvassa.

– Jossain vaiheessa on kuitenkin lopetettava, vaikka paloa olisi. Tietysti jokin osa minusta haluaisi viel pelata, mutta se melkein tarkoittaisi, että tarvitsisi lähteä muualle. Nyt tuntuu, että tää on oikea hetki lopettaa. Onhan se kova paikka, Selänne sanoi SuomiKiekko-sivustolle Anaheimissa ottelun alla.

Liekki ja intohimo lajiin ovatkin edelleen ne tekijät, jotka saattaisivat ajaa suomalaislegendan takaisin kaukaloon. On lähes uskomatonta, millä intohimolla Selänne edelleen lajiin suhtautuu. Halu ja usko omaan tekemiseen eivät ole hiipuneet.

Selänne myöntääkin, että juuri intohimo on suurin tekijä pitkän uran takana.

– Ainoa, mikä pelaajan pitää huipulla on nälkä ja halu. Se, kun on olemassa, muu tulee automaattisesti. Kun sulla on nälkää ja halua, niin silloin sä haluat tehdä oikeita asioita, Teemu filosofoi 1450 NHL-ottelun kokemuksella.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala