Teemu Selänne intoutui viikonloppuna SuomiKiekko-sivuston haastattelussa muistelemaan uraansa taaksepäin. NHL:ssä syksyllä 1992 aloittanut Selänne muistaa uransa alkuvuosilta etenkin pelin kovuuden olleen eri luokkaa kuin nykyään.

– Peli oli silloin tosi paljon rumempaa ja raaempaa. Keppiä tuli ja meininki oli todella ilkeää. Silti tuntuu, että se oli hieman erilaista. Nykyään päähän tulee enemmän osumia kuin silloin. Tai ainakin niistä puhutaan enemmän, Selänne muistelee SuomiKiekko-sivustolle.

Selänne myös muistelee, miten 90-luvulla tietoisuus aivotärähdyksistä ei ollut nykypäivän tasolla. Mike Peca ajoi Selänteen Vancouverissa 1994 todella rumasti pystyyn keskialueella päähänkohdistuneella taklauksella.

– Eka muistikuva sen taklauksen jälkeen on vasta kopista kymmenen minuuttia tilanteen jälkeen. Ja mä pelasin kaksi päivää sen jälkeen St. Louisisissa. Oli pää kipeä, niskat jumissa ja tosi sumee olo muutenkin. Ei tiedetty näiden asioiden vaarallisuudesta .

Kaikkien aikojen suomalaispelaaja ei mieti montaa sekuntia kysyttäessä ilkeimmästä pelaajasta tämän uralla.

– Kyllä Chris Pronger oli ilkeä kaveri, joka todella tykkäsi käyttää mailaa. Pronger todella halusi satuttaa ja sai silläkin sitä kunnioitusta. Mutta oli hän fiksukin pelaaja. Oli erittäin mukavaa myöhemmin pelata hänen kanssaan samassa joukkueessa, Selänne sanoi.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter:@TommiSeppala