Tappara ei pystynyt katkaisemaan välieräsarjaa Lukkoa vastaan keskiviikkona Hakametsässä, vaan raumalaiset venyttivät ottelusarjaa 2-1-jatkoerävoitolla. Voittomaalin iski ajassa 64.29 Ville Vahalahti.

Lukko oli lähellä voittoa jo varsinaisella peliajalla Janne Keräsen toisen erän maalilla, mutta ajassa 56.11 Tapparan Pekka Jormakka vielä tasoitti, mutta tämä jäi laihaksi lohduksi.

Tappara johtaa ottelusarjaa yhä 3-2-voiton. Perjantaina pelataan Raumalla ja tarvittaessa pelataan seitsemäs ottelu lauantaina Tampereella.

Tapparan laituri Antti Erkinjuntti katsoi joukkueensa aloittaneen paremmin kuin edellisessä pelissä. Pienet virheet matkan varrella kuitenkin maksoivat tänään paljon.

– Viimeksi Raumalla oli huono alku, päätettiin parantaa. Onnistuttiinkin siinä, mutta ei saatu palkintoa. Toinen erä oli tasaisempaa vääntöä, mutta he tekivät siinä ison maalin meidän virheestä, Erkijuntti kertoi Tapparan videohaastattelussa.

– Kolmannessa erässä Lukko keskittyi johtoasemassa puolustamiseen ymmärrettävästi, mutta onnistuttiin ylivoimalla tasoittamaan. Jatkoajalla tuli pieni nukahdus ja Vahalahti pääsi omasta riparista tekemään maalin.

”Ei Lukolla ole ollut hirveästi maalipaikkoja”

Erkinjuntin mukaan jatkossakin tärkeää on löytää sopiva lataus otteluiden alkuun. Sinänsä peli rullaa hänen mielestä tarvittavalla tasolla.

– Tällainen hyvä aloitus pitää löytää myös seuraaviin peleihin ja paketti on kokonaisuudessaan hyvin kasassa. Mieleestäni Lukolla ei ole ollut hirveästi maalipaikkoja. Omaan viimeistelyymme terävyyttä ja uskon, että hoidetaan tämä.

Toisessa välieräparissa Kärpät otti jo ratkaisevan neljännen voiton SaiPasta keskiviikkona jatkoerässä.