SaiPan sankariksi lauantaina kolmannessa välieräottelussa Kärppiä vastaan nousi Janne Tavi, joka pääsi survaisemaan illan ainoan osuman heti jatkoerän alkuvaiheilla.

Varsinaisella peliajalla nähtiin Raksilassa erittäin hyvää jääkiekkoa, mutta maaliverkot eivät heiluneet sitten millään.

Sitten tuli Tavi ja boom boom. Iso ryöstö oli valmis.

– Kyllä on loistavat fiilikset, sillä oli tämä ihan huikean tärkeä voitto. Jatkoaikamaali pistää totta kai hymyn huulille ihan kenelle vain, Tavi kertaili tuntemuksia kamppailun jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Oliko osuma jopa yksi urasi isoimmista?

– Ihan varmasti. Ei näitä kuitenkaan esimerkiksi Liigan välierissä ole tullut hirveästi tehtyä.

Tavin iskemä maali tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jatkoerää ei ehditty pelata kuin 51 sekuntia, kun SaiPan voitto varmistui.

Mitä sitten tilanteessa oikein tapahtuikaan Tavin näkökulmasta?

– Siinä laitettiin kiekkoa maalille ja vähän kakkosaallosta pääsin ripariin kiinni. Oli juuri riittävästi tilaa rystyllä ja pääsin siitä sitten uittamaan sisään.

Ehjää ja fiksua suorittamista

SaiPa onnistui erityisesti puolustustaistelussaan äärimmäisen hyvin, vaikka Kärpät pystyikin luomaan paljon maalipaikkoja.

Samalla maalilla Jussi Markkanen onnistui loistavalla tavalla.

– Oli ehjin peli tässä sarjassa. Aiemmissa kamppailussa ollaan annettu ihan liian helppoja maaleja Kärpille. Jos heidät päästää parinkin maalin karkumatkalle, niin vaikeaa siinä on.

– Pitää vain olla kärsivällinen puolustuspäässä, eikä pidä lähdetä höntyilemään kulmiin sinne heidän perään. Tiukasti kun puolustetaan keskustaa, niin hyvä sieltä tulee, Tavi mietiskelee.

Myöskään jalkojen puolella ongelmia ei tullut, ainakaan Tavin mielestä.

– En tiedä olivatko jalat nyt sitten ihan herkimmillään, mutta paremmat kuin kaverilla, ainakin näin uskon, 24-vuotias laituri sanoi itsevarmana.

Maanantaina sarja sitten jatkuu, kun voitot ovat Kärpille nyt 2-1.

Lähtökohta seuraavaan kamppailuun on selvillä.

– Lähdetään hurmosta taas luomaan. On nähty näiden pelien aikana, että kyllä me pystytään kaatamaan tuo lauma. Ei muuta kuin kaikki peliin vain ja kun pää pysyy siinä hyvin mukana, niin eiköhän se siitä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen