SaiPan osalta välierät päättyivät pettymykseen, kun Kärpät oli lopulta parempi voitoin 4-1.

Viides ottelu Oulussa ratkesi Mika Pyörälän iskettyä ensimmäisessä jatkoerässä kiekon ohi SaiPa-vahti Jussi Markkasen.

Pettymys olikin päällimmäisenä mielessä heti kamppailun jälkeen SaiPan leirissä.

– Mutta nytkin hieno taistelu meiltä ja tiukkojahan nämä matsit ovat olleet. Kliseistä toki, mutta pienistä asioista nämä lopulta ovat kiinni. Nyt kävi näin, pureskellaan tämä ja lähdetään kohti pronssiottelua, Koho tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

SaiPa laittoikin todella hienolla tavalla Kärpille kampoihin. Nyt se vain ei riittänyt. Silti. Koho pursui ylpeyttä joukkueen taistelutahdosta puhuttaessa.

– Todella ylpeä jokaisesta äijästä, joka tuossa mukana on.

Vaikka lappeenrantalaisjoukkueella alla oli seitsemän ottelun sarja JYPiä vastaan, pystyi se nostamaan pelillistä tasoaan Kärppiä vastaan pelien edetessä.

– Todellakin. Parissa ensimmäisessä pelissä katseltiin, että mitenhän tässä käy. Sen jälkeen meillä ei ollut mitään hätää. Painettiin sitä raikasta peliä menemään, mitä ollaan pelattu koko kauden ajan.

– Pystyttiin haastamaan, mutta Kärpät oli nyt vain yksinkertaisesti kovempi ja meni finaaleihin.

Vielä kausi ei kuitenkaan ole SaiPan osalta ohi.

– Viime vuonna käytiin säälipleijareihin puolella ja nyt sitten päästiin ihan oikeiden pleijareiden pariin. Ja vielä välieriin. On tämä kova joukkue ja jos jotain positiivista haluaa hakea, niin tällä hienolla porukalla edessä on vielä yksi ottelu, Koho viittasi tulevaan pronssipeliin.

Se SaiPalla edessä on maanantaina. Kärpillä finaalit alkavat puolestaan tiistaina.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen