Ruotsin jääkiekkoliigan SHL:n mestaruus on ratkeamassa pikavauhtia. Skellefteå otti lauantaina jo kolmannen voittonsa ja johtaa sarjaa Färjestadia vastaan 3-0-voitoin. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Skellefteå oli murskaava lauantaina kotihallissaan voittaen sarjan kolmannen pelin peräti lukemin 8-1 (3-1, 2-0, 3-0). Färjestad teki ottelun avausmaalin 11. minuutilla, mutta Skellefteå karkasi kolmen maalin turvin reiluun johtoon jo 1. erätauolle mentäessä.

Färjestad vaihtoi toiseen erään maalille Pekka Tuokkolan, mutta tällä ei ollut lopputulokseen vaikutusta.

Skellefteå voitti kaksi edellistä kohtaamista 6-2- ja 3-0-lukemin. Joukkue eteni finaaliin pudottamalla ensin HV-71:n puolivälierissä ja Lingköping HC:n välierissä otteluvoitoin 4-1. Skellefteå voitti runkosarjan.

Skellfteåssa ei pelaa suomalaisia, mutta finaalivastuksen Färjestadin paitaa kantavat joukkueen kakkosvahti Tuokkolan lisäksi puolustaja Ville Lajunen.

Neljäs finaali pelataan maanantaina.

Täydellistä dominointia pistetilastoissa

Skellefteån ylivoimaa kuvastaa se, että pudotuspelien pistepörssin peräti kuusi kärkisijaa ovat joukkueen pelaajien hallussa. Ykkösenä on Joakim Lindström (6+12), joka teki lauantaina murskajaisissa 1+1-tehot. Tasapisteissä on Oscar Möller (5+13) , joka syötti kolme maaleista lauantaina.

Kuuden kärkeen mahtuvat muut Skellefteå-pelaajat ovat Viktor Arviddson (4+11), Jimmie Ericsson (12+2), Pierre-Edouard Bellemare (8+5) sekä Melker Karlsson (4+8).

Jotta dominoinnin kuvasta saadaan täydellinen, niin nostetaan esiin vielä maalivahtitilastot. Skellefteån Marcus Svensson pitää pudotuspelien kärkisijaa sekä päästettyjen maalien keskiarvolla (1,48) että torjuntaprosentein (93,88) mitattuna.