Lukko kukisti perjantain illassa pitkän peikkonsa, kun raumalaisryhmä pystyi nappaamaan ensimmäisen kotivoittonsa välierissä sitten kevään 1988.

4-2-voitto irtosi tutun tasaisen kamppailun suhteen.

– Tänään oli sellainen pakkorako meillä. Tämä sarja on mennyt meillä kuten se laulu. Fiilaten ja höyläten. Joskus tekis, toisinaan sitä taas ei. Tänään me tehtiin, Lukko-käskijä Risto Dufva summasi.

Voiton myötä sarja siirtyi ratkaisevaan seitsemänteen peliin lauantaille. Lukon kaksi peräkkäistä voittoa antaa Dufvan mukaan raumalaisille hyvän asetelman.

– Meidän kannalta tämä on aika helppo tilanne. Olen itse ollut joskus entisessä työpaikassani toisin päin. Voin sanoa, että silloin demonit hyppivät pöydille päivittäin.

– Meidän on helppo, me vain pelataan. Ja pelin jälkeen kunnioitetaan tulosta.

Demoneita vai ei? Puoli metriä pöydän toisessa päässä istunut Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi näki tilanteen eri tavalla.

– En sellaisista tiedä, ne taitaa olla niitä elokuvien juttuja. Jääkiekko on peli, jossa pienet asiat ratkaisevat. Ja Lukko osasi pelata tänään ne oikeat hetket hyvin.

– Me pelattiin ne tilanteet huonosti. Mutta meillä oli maalintekopaikkoja hyvä määrä ja vieraspelinä pelattiin ihan hyvää jääkiekkoa. Pienet ovat marginaalit, valmentaja summasi.

Kuinka seiskapelissä käy? Se selviää lauantaina, kun Tappara ja Lukko iskevät yhteen Hakametsässä klo 17.00 alkaen.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo