Maanantain NHL-kierroksen helmiä olivat ehdottomasti suomalaisten tähtihetket Minnesotassa sekä Columbuksessa, mutta Minnesotan ottelusta puhutaan jälkikäteen muustakin kuin Mikael Granlundin maalista.

Wild otti maanantaina Coloradosta elintärkeän voiton, mutta tavasta voidaan olla montaa mieltä. Eniten puhuttanut tilanne nähtiin toisessa erässä, kun takavuosina NHL:n likaisimpana pelaajana tunnettu Matt Cooke taklasi törkeästi polvella Coloradon Tyson Barrieta.

Välittömästi pukuhuoneeseen poistunut Barrie on joukkueen ilmoituksen mukaan sivussa peleistä 4-6 viikkoa.

Cookelle törkeästä taklauksesta tuomittiin vain kahden minuutin jäähy. Erotuomarilegenda Kerry Fraser twiittasi vain hetki tilanteen jälkeen, taklauksen olleen selvästi ottelurangaistuksen arvoinen.

Barrie, 22, on ollut Coloradon alakerran suuria yllättäjiä kuluvalla kaudella. Hyvin liikkuva ja taitavasti kiekkoa käsittelevä Barrie teki 64 runkosarjassa ottelussa komeat 38 (13+25) tehopistettä ja on pelannut läpi kauden yli 20 minuutin keskiarvolla.

Uskottavuus testissä

Törkeistä tempuistaan aiemmin tunnettu Cooke on parantanut NHL:ssä tapojaan, mutta vuosina 2008-11 laituria rangottiin peräti viisi kertaa yhteensä 22 ottelun edestä. Viimeisin, törkeä kyynärpäätaklaus Ryan MacDonaghin päähän 2011, tuotti Cookelle peräti 17 ottelun pelikiellon. Sen jälkeen Cooke ei ole rangaistu.

Varmaa on, että NHL:n kurinpidossa Cooken historia muistetaan, vaikka lähihistoria puhdas onkin. NHL:n puolelta pelikiellossa kyse on taas myös jonkinlaisesta uskottavuuskysymyksestä. Jos Cooke päästetään 2-3 ottelun pelikiellolla törkeydestä, ei pelaajien turvallisuuden voida sanoa kupissa paljon painavan.

Coloradon tunteita kuohutti myös Minnesotan Nino Niederreiterin taklaus Andre Benoitiin sekä typerä huitominen Patrick Bordeleaun käsille. Molemmat poistuivat pukuhuoneeseen, mutta palasivat otteluun.