Mestiksessä pelaavaa Jokipojat-joukkuetta pyörittävnä Hokijoki Oy:n velkasaneerauksesta saatiin myönteinen päätös tiistaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa, kertoi seura tiedotteessaan keskiviikkona.

Maaliskuun lopussa tulleen tiedon mukaan seuran taloutta oli pyritty vakauttamaan muun muassa omistuspohjaa laajentamalla. Menot olivat kasvaneet ja toiminta on ollut tappiollista, minkä vuoksi seura päätti hakeutua velkasaneeraukseen.

Sanomalehti Karjalaisen maaliskuisen jutun mukaan kaksi velkojaa – Verohallinto ja vakuutusyhtiö If – olivat jo hakeneet Hokijoki Oy:tä konkurssiin. Mikäli saneeraukseen ei olisi päästy, olisi Hokijoki Oy:n taru päättynyt tähän.

Nyt seuraavat vaiheet on saneerausohjelman laatiminen ja ensi kauden Mestis-lisenssin varmistaminen. Töitä on edessä paljon, mutta kaikki asiat ovat hoidettavissa.

– Omistajat ja hallitus jalkautuu käytännön hommiin ja pistää haalarit päälle, toteaa saneerausasiaa Hokijoki Oy:n edustajana järjestellyt Jussi Jormakka kertoi tiedotteessa.

– Vastuualueet ja kaikki tehtävänkuvat käydään tarkasti läpi ja organisaatio sopeutetaan uuteen tilanteeseen, mutta samalla pidetään huoli, ettei saneerata itseä hengiltä. Ratkaisevan tärkeää on, että junioripolku ja urheilullinen taso saadaan varmistettua ja kokoon saadaan laadukas valmennus ja nuori ja nälkäinen joukkue. Toimiston puolella tarvitaan tehokas ja tehtävänkuvien puolesta oikein suunnattu henkilöstö, luettelee Jormakka.

Töitä on siis edessä, mutta tekemällä ne ovat hoidettavissa asianmukaisesti kuntoon. Toiminnan linjaamiseen, vastuiden tarkentamiseen ja aikatauluihin liittyvä hallituksen kokous pidetään tänään, minkä jälkeen ollaan taas yksi askel pidemmällä.

Jäällä Jokipoikien kausi oli suhteellisen hyvä. Joukkue eteni runkosarjan kuudentena joukkueen Mestiksen pudotuspeleihin. Matka katkesi puolivälierissä mestari-KooKoolle ottleuvoitoin 4-1.