Lauri Tukonen”. Seisaaltaan aplodeja antava raumalaisyleisön mökä nousee illan yhdeksi korkeimista, kun joukkueen pitkäaikainen hyökkääjä käy noutamassa pronssisen mitalin.

Kyynel vierähtää poskelle. Maanantain pronssikamppailuun päättyy samalla Lukko-kiekkoilijan kuusivuotinen rupeama Raumalla.

Se saa hyökkääjän haikeaksi.

– Täällä on ollut hieno olla. Rauma on ollut itselleni kyllä todella rakas paikka. Mutta ajanjaksot muuttuvat – kuusi mahtavaa vuotta vierähti tällä, ja nyt on aika uusille haasteille, Tukonen kertaa SuomiKiekko-sivustolle.

Ääni väreilee, mutta sisältö tulee varmasti. Pronssiset mitalit ovat kitkerän välieräpettymyksen jälkeen makea tapa päättää pitkä jakso kanaalikaupungissa.

– Ei se ollut helppoa latautua tähän. Meillä oli selkeä tavoite ja olimme niin lähellä päästä finaaleihin. Se oli todella raskas paikka. Vaikka kaikki olivat jo aika puhki, pystyttiin onneksi vielä klaaraamaan tämä ja repimään vielä tämän verran.

– Tässä on monta hienoa jätkää, joiden kanssa on ehtinyt pelata pitkään yhdessä. Se on nykypäivänä harvinaista. Samalla on todella haikeaa jättää hyvästit, hyökkääjä täsmentää.

”Suomen parhaat fanit”

Henkilökohtaisesti mennyt kevät on ollut vammoista kärsineelle laiturille kaikkea muuta kuin helppo.

– Jos kolme viikkoa ennen pudotuspelejä repeää polvi ja nilkka. Silloin ei pitänyt pystyä edes näitä pelejä pelaamaan. Mutta niin vain taisteltiin vielä kehiin.

Haastattelutuokion jäällä keskeyttää Rauma Boikien voimakkaat huudot, joiden yli on vaikea kuulla kysymyksiä. Tässä tapauksessa niitä ei tarvitse edes esittää.

– Täällä on Suomen parhaat fanit, senhän me kaikki tiedämme. Haluttiin, että saadaan päätettyä tämä iloisesti ja että myös tämä yleisö saa lopettaa mitalijuhliin.

– Todella huikeaa. Täällä on ollut ihan uskomaton meinkinki. Ei voi muuta sanoa, Tukonen kiteyttää.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo