Leijonien riveissä MM-kisapaikkaa hamuava Tuomas Kiiskinen ei halua lähteä keskusteluun siitä, on Valko-Venäjä sopiva paikka kisojen pitämiseen.

– Valko-Venäjällä on ollut aina hyvin yleisöä, kun olemme käyneet siellä pelaamassa. Tulee varmasti hyvät kisat siinä mielessä. En halua tuoda politiikkaa urheiluun. Sama on ollut mielessä koko kauden, eli politiikka on erikseen ja me vain pelaamme jääkiekkoa, linjaa Kiiskinen SuomiKiekko-sivustolle.

Kiiskisen otteet ovat olleet sitä luokkaa, ettei uran toinen MM-paikka olisi yllätys, jos vaan mies on kunnossa, kun lopullista joukkuetta valitaan.

– Rohkeammin omia juttuja pitää saada esille, sitä kiekollista peliä. Tuli muutamia huonoja syöttöjä avopaikoistakin ruotii Kiiskinen otteitaan.

Kiiskinen pelasi kauden Ukrainassa, Donbass Donetskin KHL-joukkueessa. Donetsk on itä-Ukrainassa, jossa viime viikot ja kuukauden ovat olleet levottomia. Donbass joutui välillä jopa evakkoon omista kotipeleistäänkin.

Kiiskinen myöntää, että tavallaan on helpotus olla Suomessa.

– Ei silloinkaan jännittänyt, kun olin siellä. Silloin ei ollut mitään vaaran tuntua ilmassa. Nyt kun lukee uutisia, on kiva täällä. Silloin olimme turvassa, eikä ollut mitään hässäkkää. En tiedä, paljonko tämä on median aikaansaamaa.

Kiiskinen ei matkusta maajoukkueen mukana tämän viikon Slovakia-otteluihin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen