Perjantaina vielä välierätouhua sivusta seurannut Henrik Haapala nousi Tapparan suureksi sankariksi lauantain seitsemännessä välierässä.

Kolmannessa erässä tullut 3-2-voittomaali oli huikea osoitus pienikokoisen laiturin röyhkeydestä. Osuma jäi lopulta koko sarjan ratkaisuksi.

– Hieno maali, mikä tuli kyllä oikealla äijälle. Se on varmaan tuo (Jukka) Peltola opettanut hivenen tuota rystypuolen mailatekniikkaa. Sillä se sinne varmaan neppas, maalivahti Juha Metsola naureskeli SuomiKiekko-sivustolle.

– Loistava suoritus. Oli jo vähän, että Haapala ei tee mistään, mutta hieno homma. Nuori jätkä ja upea ratkaisu, päävalmentaja Jukka Rautakorpi komppasi.

Henkilökohtaisesti maali oli Haapalan uran omien sanojensa mukaan uran kovimpia ellei kovin.

– Onhan se hieno hetki. Sitä on aika vaikea kuvailla – se on aika seisahtunut hetki, siinä yrittää vain nostaa kädet ilmaan tai muuta, mitä tulee mieleen.

Poppariosastolta energiaa

Ratkaisun kovuutta lisää myös se fakta, että Haapala nousi lauantain otteluun kokoonpanon ulkopuolelta. Nuorten Leijonien kultajoukkueesta tuttu nimi joutui perjantaina katsomaan ottelun vielä katsomon puolelta.

– Ei ollut vaikeaa. Enemmän tuon huilipelin otti levon kannalta. Sitä vain halusi pitää huolen, että tänään on todella valmiina.

– Meillä on niin paljon hyviä äijiä, jotkut pelaa ja jotkut eivät. Ei se sen kummempaa. Rosteri on niin leveä, että oikeastaan kuka tahansa voi pelata.

Samalla välipäivä antoi kuitenkin myös pientä etuasemaa. Pienikokoinen raketti oli lauantaina kotijoukkueen pirteintä osastoa.

– Totta kai sitä haluaisi pelata joka päivä, mutta totta kai sitä huilipäivän jälkeen pääsee aina tuoreempana kehiin. Se oli siinä mielessä etu, Haapala pohti.

Ilari Isotalo, Tampere
Twitter: @IlariIsotalo