Ensi kesästä odotetaan vilkasta monella NHL-paikkakunnalla. Käyn läpi ranskalaisilla viivoilla muutaman niistä kaupungeista, joissa ovet voivat käydä.

Carolina:

– Paljon on huhuttu siitä, että maalivahti Cam Ward olisi lähdössä Carolinasta. Näin myös todennäköisesti onkin, koska Anton Khudobin otti tällä kaudella ykkösvahdin viitan harteilleen ja sai siitä palkinnoksi kaksivuotisen jatkosopimuksen. Wardin perässä uskoisin olevan Winnipeg Jetsin, jonka päävalmentaja Paul Maurice tuntee maalivahdin hyvin.

Eric Staalia huhutaan myös muualle, mutta pidän Staalin lähtöä paljon epävarmempana kuin Wardin. Jos seuran kapteeni kaupataan, on se merkki suuren uudelleenrakennuksen aloittamisesta.

– Villeimmät huhut vievät myös Jeff Skinneriä pois Carolinasta. Jos seura aloittaa uudelleenrakennuksen, tarvitsevat he Skinneriä tulevaisuudessa, joten en usko hänen lähtöönsä.

Calgary:

– Flames palkkaa uuden GM:n kesällä. En olisi yllättynyt, jos se on George McPhee. Washingtonin seurapomona tällä hetkellä toimivan McPheen sopimus on katkolla kesällä. Jatko Washingtonissa on epävarmaa.

Karri Rämön on vahvistettu olevan Flamesin ykkösvahti ensi kaudella. Tämän ilmaisivat sekä kiekkopuolen pomo Brian Burke että päävalmentaja Bob Hartley.

Washington:

– Calgarysta pääsee luontevasti Washingtoniin. McPhee on lähtökuopissa, mutta niin on myös päävalmentaja Adam Oates. Sekä Aleksandr Ovetshkin että Mike Green ovat sanoneet, etteivät he oikein päässeet Oatesin systeemistä jujulle. Olisiko se sitten Peter Lavioletten vuoro yrittää Washingtonissa?

Aleksandr Ovetshkinin tulevaisuudesta liikkuu vilkkaita huhuja.
Aleksandr Ovetshkinin tulevaisuudesta liikkuu vilkkaita huhuja.

– Ovetshkinia on huhuttu siirtyväksi KHL:ään. Uskon vasta kun näen. Venäläinen ei ole liikkumassa Washingtonista mihinkään. Washingon tarvitsee Ovetshkinia, mutta on totta, ettei hän voi enää ensi kaudella -35:n teholukemalla vetää.

Dustin Penner ja Jaroslav Halak jättävät seuran todennäköisesti. Mahtaa Penneriä ottaa päähän siirtorajalla tehty kauppa, jossa hän siirtyi Anaheim Ducksista Washingtoniin. Lue Pennerin siirron jälkeisistä tunnelmista tästä.

Mikhail Grabovski hamuaa Washington Postin mukaan nelivuotista 20 miljoonan dollarin arvoista jatkosopimusta.

Nashville:

– Nashville antoi kenkää päävalmentaja Barry Trotzille. Tai ei nyt varsinaisesti antanut kenkää, mutta Trotzin sopimusta ei uusita.

– En olisi yllättynyt, jos apuvalmentajana toiminut Phil Housley olisi seuraava Predators-käskyttäjä.

– Nashvillen huhutaan hankkivan kesällä kärkihyökkääjän. Seura on yhdistetty sekä Paul Stastnyyn että Thomas Vanekiin.

– Tähtipuolustaja Shea Weberin siirto kiistettiin jälleen jyrkästi.

Vancouver:

Ryan Kesler vaihtaa kesällä maisemaa melko varmasti. Anaheim ja Pittsburgh olivat kiinnostuneita siirtorajalla. Ovat varmasti nytkin. Anaheimilla on palasia, joista rakentaa houkutteleva paketti, muun muassa ensi kesän varaustilaisuuden 10. vuoro.

– Ruotsalaispuolustaja Alexander Edler voi olla toinen lähtijä. Myös Kevin Bieksan lähdöstä liikkuu huhuja.

– Jotkut ehdottavat myös Henrik ja Daniel Sedinin myymistä. Jos se tapahtuu, laittaa Canucks ison vaihteen uudelleenrakennuksessa silmään.

Lähtevätkö Sedinin veljekset Vancouverista?
Lähtevätkö Sedinin veljekset Vancouverista?

– GM Mike Gillis lähti jo, lähteekö myös John Tortorella? Uskon apulais-seurapomo Laurence Gilmanin saavan suuren vastuun seurassa tulevaisuudessa. Gilman tunnetaan palkkakatto-nerona.

Ottawa:

Sportsnetin toimittajan John Shannonin mukaan Senatorsin päävalmentaja Paul MacLean saa jatkaa pestissään.

Jason Spezza on mielenkiintoinen nimi kesällä. Hänen nykyinen sopimuksensa loppuu ensi kauden jälkeen ja on huhuttu, että Senatorsin ja Spezzan toiveet seuraavan sopimuksen ehdoista eivät olisi kohtaamassa. Ottawa Sunin mukaan kyse on näkemyseroista vuosien määrän kohdalla, ei niinkään palkkasumman osalta.

Winnipeg:

– Paul Maurice sai nelivuotisen jatkosopimuksen päävalmentajan pestiin. Mitä tämä tarkoittaa Evander Kanen kohdalla? Haluaako Kane enää jatkaa Winnipegissä? Maaliahneen laiturin kauppaamisesta on huhuttu.

– Tshekkiläinen Ondrej Pavelec jatkaa seuran GM:n Kevin Cheveldayoffin mukaan joukkueen ykkösvahtina myös ensi kautena. Vähän ilkeää sanoa, mutta jos näin, taitaa jäädä pudotuspelit haaveeksi Winnipegissä myös ensi kaudella.

Toronto:

– Saako päävalmentaja Randy Carlyle potkut? Joukkue sukelsi runkosarjan lopulla, ja komeasti. Carlylen potkut eivät olisi yllätys.

Randy Carlylen päävalmentajan palli heiluu.
Randy Carlylen päävalmentajan palli heiluu.

– Muutoksia saattaa tulla myös pelaajistossa. Maalivahti James Reimerin huhutaan haluavan pois Torontosta.

Florida:

– Ison setelitukun kanssa ensi kesänä hyörivä ja pyörivä GM Dale Tallon on kertonut olevansa kesällä aktiivinen. Hankintalistalla on ainakin maalintekijä. En yllättyisi, jos Minnesotassa tällä hetkellä pelaava Matt Moulson saisi Tallonilta ison sopimustarjouksen.

– Keskushyökkääjä Dave Bolland kiinnostaa huhujen mukaan Floridaa. Hänellä on yhteistä historiaa Chicagosta Tallonin kanssa.

– Florida onnistui saamaan ensi kesän varaustilaisuuteen ykkösvaraukseen. Vielä ennen ykkösvarauksen arvontatilaisuutta Panthersin kerrottiin varaavan hyökkääjän. Jos he todella haluavat hyökkääjän, niin ehkä varausvuoron kauppaaminen alaspäin ei olisi huono vaihtoehto.

Buffalo:

Ville Leinon taru Buffalossa on loppumassa. Seurapomo Tim Murrayn mukaan Leinon ulososto on Sabresille ”hyvä vaihtoehto”. Uskon Leinolla olevan vielä ensi kesänä ottajia NHL:ssä, mutta jos ensi kaudellakaan ei tule tulosta, sitten kutsuu Eurooppa.

– Buffalon huhutaan myyvän tai vaihtavan kesällä suurin piirtein seuran fanikaupan kassahenkilöitä vaille kaikki toimijat. Apuvalmentajat saivat jo lähtöpassit. Kesällä lähtee pelaajista huhujen mukaan iso osa.

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu