Kärpät saa keskiviikkona välierissä viidennen kerran SaiPan vastaansa, kun sarja on tällä hetkellä tilanteessa 3-1.

Oululaisjoukkueella onkin täten mahdollisuus edetä finaaleihin, mikäli se voittaa SaiPan.

Alla Kärpillä on hieno voitto maanantailta, kun se nousi aivan kamppailun loppuhetkillä takaa ohi. Sille Kärppien ykkösketjun sentteri Esa Pirnes ei kuitenkaan lähde antamaan sen suurempaa painoarvoa, vaan enemmältikin iso opettava asia löytyi lauantailta.

– Ei kuitenkaan meidän tekemistä muuta se, että onko sarjan tilanne 3-1 vai 2-2. Meillä täytyy olla focus täysin tuossa omassa jutussa. Ehkä se kuitenkin edellinen tappio oli isompi juttu meille, että pystyttiin käsittelemään ja käymään asioita läpi sen suhteen, että mitä meidän pelissä pitää parantaa. Ja sitä tehtiin paljon. SaiPa on kuitenkin laatujoukkue ja tiukkoja pelejähän nämä ovat, Pirnes tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Pelillisen puolen teemat ovatkin selvät, kun keskiviikkona pelataan taas.

– Täysi 60 minuutin suoritus, ehjä sellainen. Meidän pitää pystyä pelaamaan sitä meidän omaa painepeliä ja toisaalta taas saada sitä peliä pois heidän paineen alta. Sitä kautta saada kiekkoa SaiPan päätyyn ja siellä sitten pitkiä hyökkäyksiä, joiden kautta pystyttäisiin iskemään myös sinne maalille.

– Semmoinen työnteon taso on ollut se, mihin ollaan pystytty nojaamaan. Siihen päälle vielä terävyyttä, niin hyvä siitä tulee, Pirnes pohtii.

Ykkösketjua johtava Pirnes on kaksijakoisella ajatuksella liikenteessä sen suhteen, että onko hänen ketjunsa suoritukset olleet tähän mennessä positiivisia.

Pisteitä Pirnes, Mika Pyörälä ja Juhamatti Aaltonen ovat pystyneet varsin hyvin tekemään, mutta parannettavaa löytyy kuitenkin.

– Siellä on ollut loistavia, hyviä ja vähän sinne päin suorituksia. Tasaisuutta pitäisi saada.

– Omissa ollaan pystytty ihan hyvin pitämään vastustaja pois maalipaikoilta, mutta sinne hyökkäyspäähän meidän pitää sitä painetta saada ja sitä kautta pystyä tekemään tasaisemmin sitä tulosta. Vähän ryppäinä kun sitä on nyt tullut.

Samalla Pirnes huomioi myös vastustajan merkityksen asiaan liittyen.

– Tietenkin vastustaja puolustaa meitä vastaan tiukasti ja yleensä heillä on parhaat puolustavat pelaajat silloin jäällä. Ei se aina niin helppoa ole. Mutta paikat vaan sisään. Sitä kautta.

Kärppien ja SaiPan viides välieräottelu alkaa keskiviikkona kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen