Kärpät onnistui palaamaan jälleen voittojen tielle finaalisarjassa, kun se kaatoi viidennessä ottelussa Tapparan lukemin 2-1.

Oululaisjoukkue hallitsi ottelun isoa kuvaa ja oli varsinkin fyysisellä saralla Tapparaa edellä.

Vaikka suoritus oli mainio, niin silti odotukset jatkoa ajatellen ovat korkealla.

– Toivottavasti paras peli on vielä tulossa. Mutta hyvin pelattiin ja tästä on hyvä jatkaa, Kärppien maalilla torjunut Tomi Karhunen tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Karhuselle merkattiin kamppailussa 16 torjuntaa. Homma ei ollut kuitenkaan helppoa, sillä pelin paine oli pitkälti toisessa päässä. Pitkiä jaksoja tuli, jolloin Karhunen sai keskittyä pitämään itsensä valmiina.

– Se on ollut pelin henki muutenkin aina välillä. Hallitaan joukkueena aika paljon kiekkoa, niin välillä ei välttämättä oikein tule niitä kuteja. Silloin sitä yrittää vain jumpata siellä maalin edessä ja yrittää pitää vain ajatuksen kirkkaana, eikä päästää sitä mitenkään herpaantumaan.

– Noihin on tottunut ja siihen hereillä pysymiseen on kehitellyt keinot, kärppävahti kertaili.

Karhunen sai tietää pelivuorostaan tiistaina, jonka jälkeen valmistautuminen sujui varsin normaalilla tavalla.

– En ottanut mitään erityisempiä paineita. Kaikin puolin tuntui siltä, että tuo on positiivinen haaste. Hienoon paikkaan pääsee pelaamaan ja yritin nauttia vain mahdollisuuksien mukaan tuosta pelistä.

Sarja on nyt Tapparalle 3-2. Vielä takamatkaa on ja samalla pieniä asioita jäi vielä petraamista varten, kun tulevaa kohti mennään.

– Pieni sellainen viimeinen silaus tarvittaisiin maalipaikkojen suhteen, mutta ihan omasta mielestäni hyvä tuosta on jatkaa eteenpäin. Mitään isoa ei tarvitse muuttaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen