Lauantain kolmanteen finaaliotteluun Kärpät tekee muutoksiaan kokoonpanoonsa, kuten aiemmin uutisoimme.

Alla oululaisjoukkueella on tappio torstailta, kun Tappara oli niukasti parempi lukemin 4-3.

Voitto käsiteltiin napakasti oululaisjoukkueen riveissä, jonka jälkeen ajatukset kääntyivät nopeasti jo lauantain peliin.

– Tietenkin se torstain peli on jo historiaa, mutta silloin pelattiin erinomaisesti ensimmäiset 12 minuuttia. Jäätiin vähän ensimmäiseen maaliin kiinni ja sen jälkeen pelaaminen ei ollut sitä mitä kaivattiin. Kolmannessa erässä päästiin kuitenkin jälleen pelin päälle. Mutta tähän tämä on. Kaksi joukkuetta, joilla on omat vahvuudet. Aina sieltä tulee momentumit, jotka pitää hyödyntää. Jos ei hyödynnä, niin kaveri hyödyntää, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumaa SuomiKiekko-sivustolle tiivistäen pelin purun:

– Käytiin se matsi aika selkeästi läpi ja ymmärrettiin se, että mistä on kyse. Eteenpäin.

Nimenomaan tilaisuuksien hyödyntäminen nousee Marjamäellä isoksi teemaksi myös lauantain peliä ajatellen.

– Tärkeää on se, että jos vastustajalla on momentum, niin miten saat sen mahdollisimman nopeasti poikki ja miten sen jälkeen pystyy pelaamaan taas omalla rytmillä sitä omaa peliä. Tähän mennessä viidellä viittä vastaan -pelaaminen on ollut hiukan meidän, 3-1 maalit siinä ja paikat myös meille. Taas erikoistilannepelaaminen on 4-2 vastustajalle maalien muodossa.

– Mutta paljon on vielä sellaisia asioita mitä meidän pitää teroittaa. Ja samalla se, että pystyttäisiin 60 minuuttia pelaamaan korkealla tasolla. Joukkueena tiedetään tarkkaan se, että missä me tällä hetkellä mennään.

Muutoksia

Isona haasteena Kärpillä on ollut Tapparan ylivoima, joka on ollut murskaavan tehokasta. Finaaleiden aikana kirvesrintojen nippu on iskenyt jokaisella ylivoimakerrallaan osuman, eli neljä kertaa neljästä.

Miten asiaa on käsitelty Kärppien leirissä?

– Uskoo tai ei, niin kyllä tuota asiaa on meillä läpikäyty. Alivoimapeli on ollut meillä kuitenkin koko kauden ajan iso vahvuus. Kerran runkosarjan aikana oli samanlainen tilanne, että yhtäkkiä muutamaan peliin tuntui että koko ajan kolahtaa. Sekin on kuitenkin monen asian summa. Joskus niitä menee.

– Paljon on asioita käyty läpi ja samalla jäähyttömyys on yksi juttu. Toki meille tärkeää oli se, että saatiin kaksi ylivoimamaalia tehtyä. Ylivoima- ja erikoistilannepelaaminen ovat tärkeässä asemassa näissä, kun viidellä viittä vastaan -pelaaminen alkaa olla niin korkealla tasolla. Mutta eiköhän meillä tuohon asiaan konsteja ole. Niistä tärkein on se, että pysytään pois vankilasta.

Marjamäki ja Kärppien valmennusjohto tekee kokoonpanon saralla muutoksia lauantain peliin, kun Jussi Rynnäs saa maalilla aloitusvuoron, Mikko Niemelä korvaa puolustuksessa Vladimir Emingerin ja hyökkäyksessä Jari Viuhkola ottaa paikan nelosketjun keskeltä Simon Suorannan jäädessä sivuun.

Silti Marjamäki tuumaa tilanteen olevan oululaisjoukkueen kannalta hyvä.

– Tietenkin muutoksia haetaan aina sen suhteen, että saataisiin paras mahdollinen iskukyky päälle. Viimeinen erä Tampereella oli hyvä ihan jo ketjukoostumusten suhteen. Nyt mennään näillä ja meillä on kuitenkin positiivinen tilanne sen suhteen, että voidaan kokoonpanoa kierrättää. Kuka tahansa tulee mukaan, niin suoritustaso ei heilahda ainakaan huonompaan suuntaan.

Kärppien ja Tapparan kolmas finaaliottelu alkaa lauantaina kello 17.00.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen