Kärppien ja Tapparan finaalisarja alkoi tiistaina, kun kotonaan oululaisjoukkue nappasi voiton lukemin 2-1.

Kamppailu ratkesi kolmannessa erässä, kun Kärppien kolmosketjun laituri Julius Junttila käänsi pelin keskialueella ja kiekko päätyi lopulta Joonas Donskoille, joka iski läpiajosta 2-1-osuman.

– Todella tiukkaa vääntöä oli, mutta ehkä sitten oltiin tuon maalin verran parempia nyt, Junttila tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Ratkaisumaalissa oli myös hieman tuuriakin mukana.

– Oltiin keskialueen sumpussa, kun kaveri lähti nostamaan kiekkoa oman maalin takaa. Siinä pakki-pakin yhteydessä lähdin vähän haistelemaan huomatessani ettei sen oman puolen pakki ehkä oikein huomaa minua siinä. Päätin sitten iskeä siihen.

– Sain pelin katki ja päästiin vastaiskuun. Yritin pientä bulgaarialaista ja se vähän epäonnistui, jolloin heidän pakki pääsi siihen väliin. Onneksi sitten (Joonas) Kemppainen sai tökättyä sen Donskoille, joka pääsi läpi ja iski maalin siitä.

Ketjuna Junttila uskoo kolmikon parantavan vielä paljon.

– Ei ollut vielä ihan niin hyvää peli kuin mitä se voisi olla. Vähän sellaista varovaista, mutta uskon, että se tästä vielä paranee, kun on nuo alkujännitykset sun muut saatu pois.

Millainen vaikutelma Tapparasta puolestaan jäi?

– Tosi hyvä joukkue, mutta ehkä Tappara ei ole ihan samanlainen kuitenkaan kuin edelliset vastustajat. Eivät niin paljoa ja niin lujaa tule päälle kuin nuo aiemmat SaiPa ja HPK. He kun puolestaan tulivat välillä kuin viidellä päälle ja hönkivät niskaan. Nyt saatiin taas rauhassa lähteä oman maalin takaa liikkeelle.

– Mutta todella vahva joukkue on vastassa.

Nyt edessä on yksi välipäivä ja torstaina kiekko tippuu jälleen jäähän.

– Palautellaan hyvin ja lähdetään hakemaan Tampereelta ryöstö. Siitä sitten eteenpäin.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen