Kärppien ja Tapparan finaalisarja on ollut tähän mennessä erittäin hienoa kiekkoa täynnä. Tilanteita on riittänyt, paljon on puhetta noussut muun muassa tuomarilinjasta ja paljon on komeita maaleja tehty.

Voitot ovat nyt 1-1, kun Tappara vei oman kotiottelunsa torstaina lukemin 4-3.

Vaikka Kärpät onnistui nousemaan pitkältä matkalta vielä rinnalle, ei se lopulta riittänyt.

– 0-3:sta tultiin vielä taistelemaan voitosta, mutta kun viimeinen maali tuli 15 sekuntia ennen loppua, niin totta kai se harmittaa. Näytettiin että joukkueessa on luonnetta ja lauantaina sitten tiedossa on uusi peli, Kärppien riveistä Mika Pyörälä sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Ottelun alkupuoliskolla Tappara hallitsi peliä pitkälti. Mutta miksi?

– Ensimmäiseen maaliin asti pelattiin hyvin ja lähdettiin ihan hyvin liikkeelle ainakin omasta mielestäni. En tiedä sitten, että mitä tapahtui. Ehkä jäätiin vähän seisomaan ja katselemaan, että mitä tapahtuu ja mitä he tekevät.

Vielä toisen erätauon jälkeen tilanne oli 3-0 Tapparalle, mutta sen jälkeen homma kääntyi.

Mitä sitten erätauolla puhuttiin ennen kuin kolmas erä lähti liikkeelle?

– Ei muuta kuin että ei näitä pelejä passaa päästää ohi. Tehdään vain täysillä hommia ja nautitaan. Ehkä saatiin sitten vähän rentoutta peliin ja päästiin tasoihin. Mutta kyllähän se tappio aina harmittaa, Pyörälä tuumasi.

Isoksi teemaksi nousussa takaa-ajoasemasta Pyörälä piti juuri yhtenäisyyttä.

– Ruvettiin pelaamaan taas viisikkona, hyökättiin viisikkona ja puolustettiin viisikkona. Totta kai kaverikin tuossa vähän passivoituu, mutta saatiin kaksi tärkeää ylivoimamaalia ja päästiin vielä kolmaskin laittamaan, mutta se ei riittänyt.

Pyörälä iski kaksi maalia ja nousi samalla pudotuspelien pistepörssin kärkeen tehoilla 6+9=15. Pyörälä pääsi kahdesti niittaamaan ylivoimalla osuman aivan Tapparan maalivahdin Juha Metsolan nokan edestä. Maaleissa toistui pitkälti se, että Kärpät alkoi ampua selvästi enemmän matalia kuteja, jotka tuottivat hyviä irtokiekkoja.

– Oli tiedossa se, että kaveri haluaa paljon haastaa kiekollista ja tulee vastaan. Jos saadaan ammuttua kiekkoja sinne, niin ne pomppivat sivuille ja sieltä tulee sitten hyviä paikkoja.

Nyt edessä on sitten nopea nollaus ennen lauantain kolmatta finaalia.

– Tämä näytti sen, että joukkueessa on luonnetta ja ei tämä kuitenkaan mikään huono peli ollut. Ei tässä muuta kuin että niellään tämä alta pois ja lauantaina uutta matoa koukkuun.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen