Kärppien sankariksi viidennessä välieräsarjan ottelussa SaiPaa vastaan nousi Mika Pyörälä, joka varmisti jatkoeräosumallaan finaalipaikan oululaisjoukkueelle.

Keskiviikon ottelun voiton myötä sarja kääntyi Kärpille 4-1.

Kokonaisuudessaan viidennestä ottelusta Pyörälällä jäi hyvä maku siitä, miten joukkue suoritti.

– Pystyttiin parantamaan pelin edetessä. Ehkä pikkaisen hyökättiin yli alussa, mutta sen jälkeen saatiin pakettia hieman tiiviimmäksi ja pystyttiin rytmittämään hyökkäyksiä paremmin. Ei ihan koko ajan menty sitten päästä päähän. Mun mielestä ihan hyvä suoritus meiltä, pysyttiin kärsivällisinä, Pyörälä tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Pyörälä iski ratkaisuosuman puolittaisesta läpiajosta, johon hän sai hyvän syötön Ville Pokalta. Ratkaisu oli lopulta hieman erikoisempi.

– Olin askeleen edellä vastustajan puolustajaa, mutta ei oikein päässyt maalille ajamaan, niin päätin koittaa rystyltä. Ei siellä hirveän isoa aukkoa ollut, mutta sattui menemään.

Tunnelmat olivatkin sen jälkeen koholla.

– Hyvät fiilikset totta kai sen jälkeen. Kopissa oli jo vähän sitä, että nyt on luottavainen tunne tuohon joukkueeseen. Kun vaan jaksetaan rummuttaa, niin kyllä se maali sieltä tulee.

SaiPa-sarja meni lopulta Pyörälän mukaan juuri niin kuin oli odotettu.

– Oli tiukkoja pelejä heitä vastaan jo runkosarjassa ja tiedettiin, että heillä on luisteluvoimainen joukkue, joka antaa paljon prässiä. Pari kertaa oltiin sitten paineen alla vähän hädässä, mutta löydettiin sitä varten keinot ja puolustettiin samalla hyvin tiiviisti.

– Tiukka sarja, hyvä vastus oli, Pyörälä tiivisti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen