Oulun Kärpät voitti Oulussa pelatun viidennen Liiga-finaalin keskiviikkona lukemin 2-1.

Epäonnen soturina ottelussa toimi Tapparan Johan Larsson, joka iski oman maalin ja samalla Kärppien voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Ruotsalaispuolustaja yritti purkaa kiekkoa, mutta iski sen käsittämättömästi omaan rysään ohi Juha Metsolan.

Maalinteko viidennessä finaalissa aloitettiin vasta toisessa erässä, vaikka myös ensimmäisessä erässä oli vaarallisia paikkoja.

Kärpät siirtyi ajassa 26.33 1-0 johtoon Esa Pirneksen ylivoimamaalilla. Maalin syöttivät Ivan Huml ja Juhamatti Aaltonen.

Tappara vastasi Pirneksen maaliin kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun Jukka Voutilainen pääsi laukomaan vapaasti ylivoimalla taululle 1-1 lukemat. Voutilaisen maaliin loistavan maskin teki Josh Green.

Toisessa erässä puhutti myös Greenin kahden minuutin rangaistus, jonka hän sai kostettuaan laitataklauksen Kärppien Humlille. Huml ei saanut tilanteesta jäähyä.

Tapparan kolmannen erän oma maali merkittiin lopulta Juhamatti Aaltoselle.

Kuudes finaali pelataan perjantaina Tampereella kello 18.30 alkaen.