Kärppien maalin suulla syksyllä esimerkiksi Leijonien riveissä Helsingissä EHT-turnauksessa pelannut Jussi Rynnäs on joutunut olemaan pitkälti luukkuvahtina pudotuspelien aikana.

Mutta nyt tilanteen tuli muutos. Rynnäs vaihdettiin oululaisjoukkueen tolppien väliin torstain toisen finaalin keskivaiheilla, kun Tappara oli mennyt ottelussa 3-0-johtoon.

Hyppäys oli haastava, mutta siitä Rynnäs otti kaiken irti.

– En ole nauttinut pelaamisesta tällä kaudella enemmän kuin nyt. Oli todella hienoa, että pääsi pelaamaan finaaleita. Mahtava fiilishän siitä tuli ja toivottavasti pääsee pelaamaan näitä lisää, Rynnäs tuumasi SuomiKiekko-sivustolle pelin jälkeen.

Silti yksi asia jäi kovasti harmittamaan.

– Kiva oli tietenkin pelata, vaikka ei ihan hirveästi torjuntoja tuossa tullut. Harmi vain että meni tuo maalin tuohon loppuun ja siitä pitää nostaa oma käsi pystyyn. Se olisi pitänyt ottaa, Rynnäs heitti suoraan.

Juuri kun Rynnäs vaihdettiin tolppien väliin, oli Marko Kauppinen tällännyt ylivoimalla Tapparan 3-0-johtoon.

Mitä valmennusjohdosta sitten ilmaistiin kyseisellä hetkellä?

– Siinä sanottiin vain että ”Jussi”, siitä pitää ymmärtää että sinne mennään.

Nousu hyvä, harmitus sen jälkeen

Pelituntuma Rynnäksellä oli kuitenkin kovasti haussa, sillä edellisestä ottelusta on ehtinyt vierähtää yli kuukausi. Se toikin hieman haasteita.

– Tässä on kuitenkin harjoiteltu sitä varten ja ei nyt mitenkään ihmeellisemmältä tuntunut. Vähän ehkä oli sellainen Bambi liukkaalla jäällä -tunne alussa, mutta sen jälkeen kaikki meni ihan ok.

Muutama iso torjunta avitti paljon.

– Oli totta kai kiva saada muutama hyvä torjunta alle, vaikka niitä nyt ei hirveästi siinä ehtinyt tulla. Aika dominointia oli kuitenkin meiltä se kolmas erä.

Joukkueena Kärpät nousi kolmen maalin takaa lopulta tasoihin, vaikka se ei voittoon asti kaikkien vaiheiden jälkeen riittänyt. Tuosta noususta Rynnäs kuitenkin aisti paljon hyviä asioita.

– Kyllä se osoittaa sen, että meillä on vahva joukkue. Ei ole väliä sillä mikä tulos on taululla, vaan tehdään hommia samalla tavalla ja yritetään vain yksinkertaisesti voittaa näitä pelejä.

Tappara tuli kuitenkin vielä lopussa ohi, kun Olli Palola tykitti ja kiekko kimposi Ville Niemisen kautta sisään.

– Siinä tuli (Jan-Mikael) Järviseltä syöttö toiselta puolelta Palolalle, joka ampui. Sai toki hyvän vedon, mutta itse vähän liu’uin siitä ohi. Se olisi pitänyt vain ottaa räpylään ja ei siinä sen kummempaa.

Vielä tuoreeltaan pelin jälkeen ei ollut puhuttu siitä, että kuka Kärpillä on seuraavassa pelissä maalissa.

– Ei, tulee sitten se tieto kuin se tulee. Jos käsky käy, niin totta kai tässä ollaan valmiita menemään tolppien väliin.

Resepti lauantaille on Rynnäksen mukaan yksinkertainen.

– Jatketaan vain niin kuin tuossa kolmannessa erässä pelattiin, niin kyllä sieltä hyvä tulee.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen