TUTO Hockey ja Jukurit kohtaavat maanantaina viidennen kerran Mestiksen välieräsarjassa. TUTO on kolmasti ollut parempi, joten nyt turkulaisilla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja ja edetä finaaleihin.

Runkosarjassa TUTO voitti kaikki viisi kohtaamista ja pudotuspeleissäkin Jukurit on onnistunut kukistamaan Ismo Lehkosen suojatit vain kertaalleen.

Voittotilasto hieman vääristää kokonaisuutta, sillä suurin osa otteluista on ollut yhden maalin pelejä; pudotuspelivaiheessa kolme neljästä ottelusta on ratkennut vasta jatkoerässä. TUTOn Anrei Hakulista ei otteluiden tasaisuus ole yllättänyt.

– Pudotuspelit on aina tiukkoja vääntöjä. Ja heillä taitaa olla sarjan toiseksi suurin pelaajabudjetti käytössä, joten kai se kentälläkin näkyy, Hakulinen toteaa TUTOn tiedotteessa.

TUTOn Marli Areenalla oli edellisessä kohtaamisessa lähes 2300 katsojaa, kun Mikkelissä pelattiin vain noin 1700 katsojan edessä. Hakulinen myöntää, että kotiyleisön tuki on todella tärkeässä roolissa.

– Tunnetta on enemmän, kun tietää, että tuttuja on katsomossa. Tietysti sitä yrittää aina parhaansa, kun kentälle menee, mutta kotiyleisön edessä sitä jotenkin pystyy antamaan itsestään vieläkin enemmän.