Turun Palloseuran mennyt kausi oli luvalla sanoen todella heikko.

Iskukykyisellä joukkueella kauteen lähtenyt TPS ei saanut missään vaiheessa peliään kunnolla oikealle raiteelle.

Lopulta kauden loppuvaihe sisälsi pelaajamyyntejä ja yksinkertaisen luovutuksen.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella turkulaisjoukkue kävi ottamassa SaiPalta tylysti pataan, kun Lappeenrannassa lukemat olivat 6-0.

- Hävettää olla Tepsin paita päällä. Tekee todella pahaa, kun tietää seuran historian, Fredrik Norrena sanoi Turun Sanomille ottelun jälkeen.

Purkautuminen yhdeltä TPS:n isolta seuralegendalta oli lopulta kova.

– Tämä oli ehdottomasti viimeinen peli, jonka pelasin joukkueessa, jolta puuttuu täysin intohimo pärjätä. En koskaan urallani ole nähnyt tällaista touhua kuin tällä kaudella Tepsissä, Norrena ihmetteli.

Juuri SaiPasta Norrena sai hyvän esimerkin tarjolle.

- SaiPa on malliesimerkki siitä, mitä urheilu ja intohimo parhaimmillaan ovat. Joukkue on rakennettu pienellä budjetilla, mutta se laittaa aina kaikkensa peliin sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Halli on täynnä ja koko kaupunki elää mukana, Norrena sanoi.

- Pekka Tirkkonen on tehnyt täällä mahtavaa työtä, mutta ei se minua yllätä. Olimme molemmat Tepsissä aikana, jolloin vanhemmat pelaajat näyttivät meille esimerkkiä johtajuudesta ja opettivat meille ammattimaisuutta. Tämä on vaativa ammatti, joka vaatii intohimoa – jota Tepsissä ei enää ole.

- Toivoisin, että joku näyttäisi samaa esimerkkiä nyt Tepsin muutamalle nuorella lahjakkuudelle. Sitä oppia he tarvitsevat. Sillä opilla minä olen pärjännyt reilut 20 vuotta, Norrena päätti.

Turun Sanomien alkuperäinen juttu löytyy täältä.