Mestiksen välierissä taisteleva Jukurit ei tunnu selkä seinää vasten -tilannetta juuri säikkyvän.

Päinvastoin. Tämä kevät on osoittanut joukkueen olevan sitkeää kuin Disneyn keskikertaisesta elokuvasta tuttu vihreä limapallo.

Joukkue haki maanantaina maukkaan 2-1-vierasvoiton TUTO Hockeystä ja kavensi näin ollen sarjan 3-2-tilanteeseen.

Joukkueen voittoon avausmaalillaan siivittänyt Pasi Järvinen oli kamppailun jälkeen puheliaalla päällä.

– Tiedossa oli, että taas tulee tiukka voitto. Lähdettiin pelaamaan yhdestä voitosta eikä ajateltu yhtään sen pidemmälle, kokenut pakki summasi SuomiKiekko-sivustolle.

Jukureiden tärkeän voiton salaisuus oli juuri tiivis viisikkopuolustus. Kuvaavaa oli, että maalilla torjunut Oskari Setänen pääsi pari erää jopa suhteellisen helpolla vieraiden maalilla.

– Heillä on niin taitavia yksilöitä, että koko ajan saamme olla tarkkana. Meillä on jo nyt kuitenkin niin kivikkoinen matka, mikä on tehnyt meistä todella yhtenäisen ryhmän. Ja tämä ryhmä ei luovuta.

Myös henkilökohtaisesti avausmaali maistui. Terävä siniviivaveto yllätti pahasti Kimmo Meriläisen.

– Kuten rakkaat fanimme vaihtoaition yläpuolella huutelivat, löytää se sokeakin kana välillä jyvän. Se oli tärkeä osuma siihen alkuun.

Asetelmat silti samat

Selkä seinää vasten -asetelma ei ole mikkeliläisille mitenkään vieras. Joukkue nousi jo puolivälieräsarjassa Sportia vastaan 3-1-tilanteesta aina tasoihin ja lopulta ohi.

– Jos ei muuten, tiedetään ainakin, että se on mahdollista. Antaa uskoa, että jos me pelataan hyvin, meitä on silloin vaikea voittaa, Järvinen filosofoi.

Henkisesti asetelma näyttää jopa sopivan teille?

– Se on tietyllä tapaa myös helppo tilanne. Ei auta kuin laittaa kaikki likoon. Ja siihen perinteinen suomalainen sanonta – katsotaan, mihin riittää.

Keskiviikon kuudennessa ottelussa asetelma on silti tuttu. Järvinen sysää paineita turkulaisten niskaan.

– TUTO kruisaili helppoon runkosarjavoittoon ja oli ylivoimainen suosikki tähän sarjaan. Ja se johtaa vieläkin yhdellä voitolla ja on suosikki.

– Mutta nyt huilataan, syödään hyvä ruoka ja valmistaudutaan seuraavaan taisteluun – toivottavasti saadaan kotona yleisö taakse ja sieltä vielä hivenen voimaa mukaan, kapteeni kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo