JYP otti puolivälieräsarjan avausvoiton SaiPasta viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun sarjan neljännessä pelissä joukkue kaatoi SaiPan lukemin 2-1 (2-1, 0-0, 0-0).

JYP meni toisella minuutilla johtoon Ossi Louhivaaran maalilla, mutta vieraat nousivat parin minuutin sisällä tasoihin Jesse Mankisen osuessa. Louhivaara osui toistamiseen avauserän lopussa, mikä jäikin voittomaaliksi. Molempiin JYP-osumiin löydettiin syöttäjiksi Jani Tuppurainen ja Anssi Löfman.

Löfman sai ottelun lopussa kokea kovia, kun SaiPa:n Markku Flinck ajoi miehen yli kulmatilanteessa ajassa 57.37. Tilanteesta tuomittiin 5+20-minuutin jäähy selästä taklaamisesta lappeenrantalaiselle. JYP-luotsi Marko Virtala höyrysi tilanteesta kamppailun tauottua.

– Täysin tarkoitushakuinen taklaus meidän parasta pelaajaa kohti. En voi ymmärtää. Minun on hirveän vaikea tämän jälkeen kontrolloida pelaajiani. Tämä touhu on todella tunteikasta ja tuollainen hyppy siihen perään ja ukko pois pelistä. Kiihkeää tulee varmaan olemaan jatkossakin, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen puhisi seuransa kotisivuilla.

Flinckin tapaus menee Liigan kurinpitokäsittelyyn.

”Tämä vapauttaa meitä”

Voitto nosti JYP-ryhmän uskoa, vaikka SaiPan johto ottelusarjassa on yhä 3-1.

– Kovaa vääntöä se on koko ajan, kun kaksi tasaista joukkuetta on vastakkain. Saatiin hyvä alku, mutta taas kerran lahjoitettiin ensimmäinen maali vastustajalle. Oltiin jonkin verran vapautuneempia pelaamisessa ja pystyttiin taistelemaan voitto, Virtala jatkoi.

– Kaiken kaikkiaan uskon, että tämä vapauttaa meitä. Seuraavaksi lähdetään hakemaan voittoa Lappeenrannasta ja siirretään tämän voiton myötä henkinen paine sille puolelle. Särö on lyöty sinne ja nyt täytyy vielä toinen tehdä.

Sarja jatkuu perjantaina Lappeerannassa.