HIFK:n kapteeni ja uransa tähän iltaan päättänyt Ville Peltonen oli Pelicans-tappion jälkeen ymmärrettävästi vähintäänkin allapäin.
Usein niin määrätietoinen ja pistävä katse oli harhaileva, kun HIFK-ikoni kertasi medialle ajatuksiaan HIFK:n lyhyeksi jääneestä pudotuspelikeväästä.

– Ei ole mikään maailman paras fiilis. Emme ansainneet enempää. Se kertoo kaudesta ja joukkueen tasosta, ruoski Peltonen itseään ja omiaan.

– Pettymys on suuri. Tsemppasimme ja latauduimme. Pelaamme kuitenkin siitä, että pääsisimme nostamaan pyttyä. Kun olemme nyt ulkona, niin ei tästä hyvä tunne jää.

HIFK:n kausi oli repaleinen monin tavoin, eikä joukkueen peli naksahtanut uomiinsa missään vaiheessa kautta. Peltoselta yritettiin udella summausta kaudesta, mutta monisanaista analyysia häneltä ei irronnut.

– Pääsimme säälipleijareihin, mikä ei meitä tyydytä. Ei tyydytä putoaminenkaan tässä vaiheessa, joten positiivisuus on aika kaukana.

Peltonen päätti uransa kotikaukalossa, ja oli viimeinen kaukalosta poistunut IFK-pelaaja.

– Tuli kiitettyä porukkaa ja muutama sanakin sanottua. Ei kuitenkaan mitään isompaa tässä kohtaa, valotti Peltonen hetkiä pukukopissa ennen median eteen astumistaan.

Mies ei myöskään paljastanut tulevaisuudestaan mitään muuta kuin että aikoo pitää kiekkoilusta ”pienen breikin.”

– 25 vuotta tässä on tullut kuitenkin oltua. IFK ei kuitenkaan lähde sydämestä mihinkään. Nyt ei ole mitään ilmoitettavaa, hän päätti.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen