Pelicansin sankariksi sunnuntain pudotuspelitaistolla noussut Juha Leimu oli 2-1-jatkoeränvoiton jälkeen syystäkin tyytyväinen mies.

Yleispakkina enemmänkin tunnettu tamperelainen kertasi ratkaisevan siniviivavedon tulleen maukkaaseen paikkaan.

(Janne) Ritamäki pääsi jo yksin läpi ja yritti lirutella puikoista. Siitä se sitten pomppi mulle ja päätin vain toimittaa maalille. En nähnyt itse eka, että menikö se edes sisään. Mutta joukkuekavereiden reaktioista sen arvasi, Leimu myhäili SuomiKiekko-sivustolle.

Oliko maali tähän mennessä urasi makein?

– No yksi uran mielenpainuvimpia osumia ainakin, kun miettii tapaa, jolla tänään ratkaistiin. Jatkoajalla kuitenkin ja vielä sen jälkeen, kun annettiin ilmaiseksi tasoitus heille.

Vaikeasta tilanteesta voittoon

Ottelu oli muuten haastava lahtelaisille. HIFK nousi päätöserässä selvästi kuskin paikalle, mitä Juuso Puustisen iskemä tasoitusosuma vain tuki.

– He saivat siitä maalista vielä lisäboostia ja me ehkä vähän passivoiduttiin. Siinä HIFK oli kieltämättä aktiivisempi myös jatkoajalla. Mutta hyvä näin, että pomppi nyt meille.

Voitto oli sarjan toinen jatkoerässä Pelicansille. Mitä tiukkojen pelien voitto kertoo joukkueesta?

– Me ollaan lauma jätkiä, jotka tykätään pelata jääkiekkoa. Ja se on hauskaa, Leimu vinkkasi.

Pelicansin taival jatkuu perjantaina Tapparaa vastaan. Siihen nähden muutama vapaapäivä tekee enemmän kuin hyvää.

– Tämä oli todella tärkeää saada tämä sarja poikki. Nyt saadaan vielä hyvin huilia ennen perjantain seuraavaa haastetta, peruspakki kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo