Tapparan ja Pelicansin puolivälieräsarja on katkolla perjantaina Tampereella, kun kirvesrinnat hakivat keskiviikkona Lahdesta voiton lukemin 3-2 (0-1, 2-0, 1-1). Tapparan tehomies oli ex-Pelicans Pekka Jormakka kahdella maalillaan.

Pelicans johti Juha Leimun maalilla avauserän jälkeen, mutta Jormakka osui ylivoimalla ajassa 22.03 ja Jukka Peltola vei Tapparan johtoon vielä toisessa erässä. Jormakka iski taas päätöserän avausminuutilla ja Pekka Saarenheimon alivoimamaali jäi vain laihaksi lohduksi vieraille.

Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta nosti ensinnäkin hattua vastustajalle.

– Tappara pelasi ottelusarjan parhaan pelin. He olivat erittäin intensiivinen, karvasi korkealta ja rohkeasti. Oltiin vaikeuksissa jonkin aikaa vaikka omat hetket olivat meilläkin. Vaikkakin oltiin paineessa, ei monta paikkaa kaverille jäänyt, ”Ara” pohti PelicansTV:n haastattelussa.

Kehityskohteet on myös täysin selvillä.

– Hyökkäyspelissä täytyy löytää lisää pelaajia mukaan syöttöketjuihin ja ensimmäiseen aaltoon. Tappara tukki keskialueen meidän hieman kapeammassa kaukalossa. He olivat erittäin vahva liikkeissään ja pitkä mailoissaan.

– Hengissä kuitenkin vielä ollaan. Nyt on vain yksi mahdollisuus voittaa Tappara Tampereella. Siinä on meillä ihan hyvä kiihoke, kun voiton myötä tullaan lauantaina jälleen kotihalliin. Tiedetään miten täytyy pelata. Ajatuksen ja liikkeen nopeutta pyritään saamaan intohimon kautta piirun verran lisää.