Pelicans eteni villi kortti -kierrokselta Liigan puolivälieriin, missä vastaan asettuu runkosarjan kakkosjoukkue Tappara. Lahtelaisten avainpelaajia kahdessa HIFK-voitossa oli maalivahti Jere Myllyniemi, joka päästi vain yhden maalin jatkoeriin venynyeissä otteluissa. Torjuntaprosentti oli hulppea 98,33 %.

Myllyniemi on seuransa ehdoton ykkösvahti ja pelasi runkosarjassa peräti 57 ottelua. Enempään ylsi vain Lukon Ryan Zapolski 58 pelillä. Myllyniemi on uskoa täynnä ennen perjantaina alkavaa puolivälieräsarjaa.

– Voitot ruokkivat aina hyvää fiilistä ja onnistumiset lisää onnistumisia. Joukkueelle oli erityisen hyvä ja itseluottamusta nostattavaa, että onnistuttiin hakemaan voitot tiukkojen kamppailuiden jälkeen jatkoajalta, Myllyniemi kertasi Pelicansin kotisivuilla.

Vastus kovenee huomattavasti ja Tapparan kollega Juha Metsola on kuulunut viime kaudet Liigan eliittiin. Runkosarjassa 56 ottelua torjuntaprosentilla 92,64. Pleijarit ovat myös maalivahtien keskinäistä taistelua.

– Aina pitää pystyä voittamaan vastustajan maalivahti ja päästämään vähemmän maaleja. Metsola on pelannut hyvän kauden ja varmasti tiukka taistelu tulee, mutta jos pystytään joukkueena pelaamaan samanlaista hyvää puolustuspeliä kuin HIFK:ta vastaan, niin mahdollisuudet on hyvät.

Sarjan avauspeli on Tampereella ja neljällä voitolla edetään välieriin.