Aleksi Rutanen nousi kahdella maalillaan yhdeksi perjantain välierätaiston sankariksi, kun TUTO Hockey nappasi puhtaan 3-0-voiton Jukureista.

Voiton myötä sarja kääntyi tilanteeseen 2-1 turkulaisten hyväksi. Nuori hyökkääjä oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen.

– Oltiin tänään omasta mielestäni aika lailla niskan päällä. Kokonaisuutena aika hyvä peli meiltä, Rutanen tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Nuori EKS-kasvatti on pelannut vahvaa kautta Kupittaalla. Kevään pudotuspeleissä maalitili ei ollut ennen ottelua vielä auennut. Tämän johdosta ilta oli myös henkilökohtaisesti tärkeä.

– Ekat pelit olivat itselle vähän haastavia, hyvä että sai nyt vauhdin taas päälle. Pari maalia teki siinä mielessä hyvää, Rutanen hymähti.

Illan ottelu oli puhtaista lukemista huolimatta kaikkea muuta kuin selvä. Varsinkin avauserässä TUTO hakkasi päätään pitkään Jukureiden tiiviiseen muuriin ollen vielä altavastaajan roolissa.

– Siinä on koko ajan aika tiivis träppi siinä keskialueella. Se pitää yrittää kiertää heittämällä päätyyn tai muuten päästä ohi.

Toisen erän kaksi osumaa tulivat kuitenkin tarpeeseen. Ensin Aki Keinänen hassutteli avausmaalin, jonka jälkeen Rutanen pääsi iskemään itse hankkimastaan rangaistuslaukausesta kotijoukkueen jo kahden maalin johtoasemaan.

– Muutenkin tuntuu, että tänään me haluttiin ehkä enemmän voittaa. Hyökättiin hyvin ja puolustettiin joukkueena tiiviisti. Ja Kimmo (Meriläinen) hoiti maalilla loput, Rutanen kiteytti.

Jukureiden usko koetuksella?

Ottelu oli samalla sarjan ensimmäinen kotivoitto. Sen myötä TUTO hyppäsi ensimmäistä kertaa sarjassa kuskin paikalle.

– Se oli tärkeää kairata, vie varmasti myös vastustajalta hieman energiaa. Tämän jälkeen heilläkään ei ole niin kiva tulla enää tänne pelaamaan.

– Tasaistahan tämä on. Maali sinne, maali tänne. Jokainen sentti tuntuu ratkaisevan tällä hetkellä isoja asioita. Virheisiin ei ole varaa, mutta toisaalta ei niitä kannata enää pelätäkään.

Seuraava peli pelataan jo lauantaina. Kun tähän väliin lasketaan läjä kilometrejä Mikkelin ja Turun välillä, toi voitto ainakin pienen henkisen etulyöntiaseman neljänteen välierään.

– On se helpompaa. Varmasti vastustajalla on hivenen haastavampaa lähteä jatkamaan.

Onko paineet nyt Mikkelin suunassa?

– Kyllä itse uskon, että jos jatketaan samaan malliin, niin sieltä alkaa varmaan usko jossain vaiheessa loppumaan, Rutanen virnisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo