Säveltäjäsuuruus Jean Sibelius tokaisi perimätiedon mukaan miehensä ravintolasta kotiintuloaikaa udelleelle vaimolleen: ”Rakkaani. Olen säveltäjä, en ennustaja.”

Vaikka erityisesti tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, yritän sitä nyt: En usko, että Hartwall Arenalla nähdään enää Liiga-kiekkoa.

HPK otti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa arvokkaan vierasvoiton, ja sitä myöten ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan. Voittoja vaaditaan toki kaksi, mutta en jaksa uskoa millään, että Jokerit voittaisi Kerhoa sunnuntaina Hämeenlinnassa.

Olin paikalla Rinkelinmäellä runkosarjan päätösottelussa, ja voin sanoa, että sikäläinen keväinen kiekkokiima lähentelee jo hurmosmaista Porin kevään 2013 tunnelmaa. Halli oli täynnä, kaukalossa voittava joukkue, ja koko kaupungilla oli hyvä olla.

Tämä näkyy myös kaukalossa. HPK:n joukkue nauttii pelaamisesta, tekee töitä ja tekee vastustajansa iltapuhteesta kerta toisensa jälkeen vaikean. HPK:n maalille ei ole helppoa mennä tekemään maaleja.

HPK:n peli ei ollut Jokereita vastaan näyttävää, mutta silti sitä oli mukavaa katsoa. Joukkue on kotikaupunkinsa ulkopuolella isossa kuvassa varsin tunteita herättämätön, mutta tänä iltana sen peli miellytti silmääni. Siitä paistoi oikeankaltainen hyvänolontunne, jonka joukkue sai realisoitua myös tulostaululle.

Jokereiden todellinen karva paljastui sen ottelun jälkimmäisen puoliskon jäähyissä. Steve Moses hakkasi poikittaisella mailalla jäässä makaavaa Antti Aarniota selkään vain vahingoittaakseen. Ladislav Nagy huitoi Jyri Niemeä päätösminuuteilla ranteeseen viitosen arvoisesti. Jere Karalahti räyhäsi raivoissaan kympin.

Jokerit oli sinipaitainen lauma yksilöitä. Pelaajat eivät pelanneet logolle, vaan kaikesta kuvastui se, että joukkueessa ei ole tällä hetkellä hyvä olla.

HPK on otteluvoiton päässä puolivälieräpaikasta. Uskon sen myös ottavan sen. Tämä tarkoittaisi sitä, että Jokerit pelaa seuraavan kotiottelunsa aivan eri liigassa ja eri valoissa.

Liigavaloja Ilmalassa tuskin enää sytytetään.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Lyö 50€ riskitön veto Nordicbetille HPK-Jokerit-otteluun!
Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin! Lisäksi 100€ bonus!