Nuori Lukko-pakki Juho Tommila esiintyi tämän kauden ensimmäisessä pudotuspelikoitoksessaan edukseen, kun Lukko nappasi jälleen kotiedun haltuunsa.

Uransa toisen pudotuspeliottelun pelannut nuorukainen oli 5-4-voiton jälkeen syystäkin tyytyväinen.

– Hemmetin hienoa, että pääsi näihin karkeloihin mukaan. Nämä on loistavia pelejä, kun yhtään ei säästellä, vaan koko ajan mennään, Tommila hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Ja oma peli kulki. Varmasti läpi ottelun kiekon kanssa touhunnut nuorukainen esiintyi Espoon illassa kuin konkari.

– Pitää olla tyytyväinen. Mulla oli hyvä jalka tänään – tässä on ehtinyt jo jonkin aikaa herkistellä kun ei ollut pelaamassa. Mutta tänään meni kyllä hyvin.

Illan kruununa oli Lukon kolmas maali, mikä syntyi taitavan pakin oltua hereillä hyökkäyspäässä. Maali oli samalla Tommilan uran ensimmäisen Liigassa.

– Päätin, että nyt pitää lähteä rohkeasti pelaamaan. Siitä ei tule mitään, jos lähtee varomaan – ei tänne tultu ujostelemaan, nuori pakki linjasi.

Ensimmäistä kotivoittoa metsästämässä

Jos Lukon ja Bluesin koitokset muistetaan runkosarjasta varsin vähämaalisista otteluista, on tämä sarja ollut kaikkea muuta.

Keskiviikkoonkin mahtui yhdeksän maalia sekä monta yllättävää draamankäännettä. Melkoista hurlumhei-kiekkoa siis?

– Kun täysiä mennään päästä päähän, niin siinä ei kauheasti jarrutella tai vedellä viivelähtöjä. Silloin se peli näyttää helposti siltä, Tommila pohti.

Sarjan erikoisuus on ollut se, että jokainen ottelu on päättynyt vierasvoittoon. Perjantaina Lukko lähtee hakemaan ensimmäistä kotivoittoaan tutuin eväin.

– Siihen peliin pitää saada vain sama draivi ja vielä parempi puolustus. Vielä hivenen isompi puristus myös kotona, niin sitä kautta se tulee.

Molemmat joukkueet huilaavat torstain ennen perjantai-illan mielenkiintoista vääntöä.

– Yksi päivä vähän herkistellään. Sitten ollaan taas valmiita, kun sarja lähtee ikään kuin nollista taas, Tommila kiteytti.

Ilari Isotalo, Espoo
Twitter: @IlariIsotalo