Metallurg Novokuznetsk haluaa Anaheim Ducksin Sami Vatasen riveihinsä.

Metallurgilla on Vatasen KHL-pelaajaoikeudet ja mikäli Vatanen ei mahdu pelaamaan NHL:ssä, voidaan Leijona-pakki nähdä KHL:ssä. Asian vahvistaa novokuznetskilaisseuran urheilujohtaja Valeri Zelepukin.

– Nyt neuvottelemme meitä kiinnostavien jääkiekkoilijoiden kanssa. Esimerkkinä vaikka Anaheimin puolustaja Sami Vatanen. Tämän suomalaisen KHL-oikeudet ovat Metallurgissa, Zelepukin sanoo seuransa verkkosivuilla.

– Mutta kuten tiedätte, monet pelaajat haluavat kokeilla ensin NHL:ssä. Ja vasta sitten he tulevat KHL:ään. Jos Vatanen ei pääse pelaamaan NHL:ssä, hän on periaatteessa suostunut tulemaan Novokuznetskiin.

Vatanen oli sitkeiden kauppahuhujen kohteena ennen maaliskuun NHL-siirtotakarajaa. Vatasen asema Anaheim Ducksissa on ollut hankala. Sotshissa huikeita otteita esittänyt ja olympiapronssia napannut Vatanen ei ole viime aikoina mahtunut Ducksin pelaavaan kokoonpanoon.

Vatasta ei ole nostettu NHL:ään, kuten eilen kerrottiin. Vatanen sen sijaan oli Orange County Registerin Eric Stephansin mukaan testaamassa kuntoaan Ducksin harjoituksissa.

Vatanen on kärsinyt alavartalovammasta ja eikä ole pystynyt pelaamaan AHL:ssä sitten maaliskuun ensimmäisen päivän.

Huipputarjous: Pelaa TÄNÄÄN NHL:ään 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!