Runkosarjan lopulta ylivoimaisesti voittanut ja samalla uuden piste-ennätyksen tehnyt Kärpät on odotellut jo tovin pudotuspelien alkua Oulussa.

Nyt pelit myös heillä alkavat, kun HPK saapuu perjantaina sarja-avaukseen vieraaksi Raksilaan.

Kyseistä hetkeä onkin jo kovasti odoteltu.

– Hyvä että päästään pelaamaan. Koko viikko on tässä valmistauduttu odottavaisin ja luottavaisin mielin kuitenkin, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tiivistää ajatukset ennen sarja-avausta SuomiKiekko-sivustolle.

Valmistautumisessa ei ole tullut mitään takapakkeja.

– Kaikki on mennyt niin kuin pitikin. Saatiin levätä hyvin ja käytiin vähän tulevaa sarjaa tässä läpi. Sillä tavalla kaikki on tehty ja nyt vain tulta päin.

Oululaisjoukkueelle vastaan asettuu suorastaan tulikuuma HPK, joka on voittanut putkeen lähemmäs kymmenen ottelua. Pelillisesti Marjamäen mukaan haasteet ovat selvät.

– Liikkeelle pitää päästä. Tunnetta pitää olla, mutta myös viisautta siellä pohjalla. Sitä kautta vahvaa luottoa ja uskoa omaan pelaamiseen sekä toisiimme. Siinä ovat ne tärkeimmät viestit, Marjamäki kertailee.

Oululaisjoukkueen maalilla aloittaa Tomi Karhunen, eikä pitkään kauden aikana ykkösvahdin roolia kantanut Jussi Rynnäs. Samalla esimerkiksi puolustuksen suhteen valmennusjohto ei ota vielä mukaan runkosarjan loppupuolella sivussa ollutta Mikko Lehtosta.

Muutoksia voi olla myöhemmin luvassa, mutta niitä mietitään ja harkitaan sarjan edetessä Marjamäen mukaan.

– Meillä on selkeät suunnitelmat. Nyt mennään noilla ja huomenna on sitten taas uusi päivä. Pitää elää hetkessä ja miettiä sitten tulevia juttuja.

Puolivälieräsarjojen ennakkojutut löytyvät täältä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen