KalPa on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Ässien riveissä taistelleen Sami Mutasen kanssa, KalPa tiedottaa. 29-vuotias Mutanen palaa Itä-Suomeen, sillä hän on kotoisin Joensuusta ja on Jokipoikien kasvatti.

Vasemmalta laukova laitahyökkääjä (183 cm / 87 kg) on pelannut Liigaa Bluesissa ja Ässissä 227 ottelua (18+39). Lisäksi hän on pelannut Mestistä Jokipojissa 188 ottelua (39+46).

Mutanen saapuu Kuopioon vahvassa nosteessa uransa parhaan kauden jälkeen. Hän teki Liigan runkosarjassa Ässille 60 ottelussa pisteet 7+12.

– Tuon vahvalla luistelulla joukkueeseen luisteluvoimaa ja tarkoitus olisi tuoda myös fyysisyyttä. Tavoite on auttaa joukkuetta voittamaan ja ottaa askeleita eteenpäin pelaajana. Näin KalPan hyväksi paikaksi pystyä kehittymään pelaajana, tämä oli paras vaihtoehto, kertoo Sami Mutanen KalPan tiedotteessa.

– Uskon että Pekka Virran pelitapa tulee toimimaan hyvin ensi kauden KalPassa, sitä on nähty täällä aiemminkin ja moni ihminen on kokenut sen toimivan, se on hyvä lähtökohta. Kun sitä pelitapaa toteuttaa nälkäinen joukkue, uskon siitä seuraavan hyviä tuloksia. Kaikilla täällä on kova motivaatio päästä takaisin pelaamaan pudotuspeleihin.