Tampereen Ilves on tällä hetkellä mukana todella tiukassa pudotuspelitaistossa, jossa sijoitukset ovat vielä kovasti auki.

Tupsukorvat ovat tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä kolme pistettä edellä HPK:ta, joka on ollut tiukassa iskussa viime viikkojen aikana.

Ilveksen leirissä pudotuspelipaikkaan liittyvät asetelmat on käyty joukkueen kanssa läpi, mutta samalla keskittyminen pyritään pitämään tärkeimpien asioiden puolella.

– On asiasta keskusteltu, mutta enemmän niin, että oman pelaamisen kautta voidaan vaikuttaa siihen omaan sijoitukseen. Keskittyminen on omassa suorittamisessa. Tuossa matkan aikana välillä vähän liikaakin mietittiin sitä, että mitä meillä on mahdollisuus saavuttaa. Silloin tavoitteiden saavuttaminen epäonnistui ja pelillisen suorittamisen taso laski, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

Silti tuore suunta on ollut Tuokkolan mukaan hyvä.

– Bluesia vastaan lauantaina pelattiin hyvä peli ja suunta on ollut suorittamisen puolella ylöspäin. Blues-peliä ennen selkeästi alisuoritimme noita pelejä, missä panokset ovat olleet kovia. Tämä on prosessi meidän joukkueella, että miten tätä peliä opiskellaan ja miten sitä opitaan joukkueena. Ollaan kuitenkin otettu iso harppaus eteenpäin viime vuoteen verrattuna. Ja niin kauan kuin asiat ovat omissa käsissä pudotuspelipaikan suhteen, niin ne ovat hyvissä käsissä.

– Tämä on kuitenkin aika rehellinen peli pitkässä juoksussa. Sitä saa mitä ansaitsee. Pilke silmäkulmassa tehdään hommia niin paljon kuin pumpusta lähtee ja uskotaan siihen, että se riittää pudotuspelipaikkaan, Tuokkola tuumaa.

Tiistaina Ilveksellä ohjelmassa on Oulussa Kärppien kohtaaminen. Sitä kamppailua ennen tunnelma tupsukorvien leirissä on Tuokkolan mukaan oiva.

– Kärpät valmistautuu pudotuspeleihin ja siihen, että voittavat mestaruuden. Meillä on vielä oma mestaruus tässä hakusessa tämän kauden suhteen. Fiilis on hyvä ja nämä ovat aina hienoja reissuja meille. Yleensä meillä on kuitenkin lyhyitä matkoja, niin nyt päästään tänne valmistautumaan hyvissä olosuhteissa. Kaikki on mallillaan ja nyt nautitaan pelaamisesta, Tuokkola tuumaa ja tiivistää Kärppiin liittyvää tämän kauden historiaa lyhyesti:

– Meillä on hyviä muistoja täältä.

Monessa asiassa joukkueen pitää kuitenkin onnistua illan väännössä.

– Ensimmäinen asia on se, että pelirohkeuden on oltava sillä tasolla, missä se on parhaimmillaan ollut. Haastajan asenteella ollaan tähän sarjaan lähdetty ja kyllä me haastajan asenteella lähdettiin tännekin. Totta kai jos Kärppiä vastaan haluaa pärjätä, niin on pystyttävä kurinalaisesti puolustamaan. Meidän pelivalmius on oltava tapissa ja luotetaan siihen, että se todella on.

Kärppien ja Ilveksen kohtaaminen alkaa kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Huipputarjous: Pelaa TÄNÄÄN Liigaan 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!