Kaksi maalia HPK:lle Jokereita vastaan tehnyt Teemu Rautiainen oli tehnyt viimeksi maalin Hartwall Arenassa A-junioreissa. Aikuisuran ensimmäinen kahden maalin play off –ilta tämä ei kuitenkaan miehelle ollut.

– Viime vuonna tein JYPiä vastaan yhdessä pelissä kaksi maalia. Lensin samassa pelissä suihkuunkin. Onneksi nyt ei käynyt niin, naureskeli hyväntuulinen Rautiainen ottelun jälkeen.

Rautiainen uitti molemmat maalinsa hyvin läheltä Jokereiden maalia.

– Ensimmäisen sain sieltä jostain lirutettua. Toinen taisi mennä samasta reiästä, tuumi runkosarjassa kymmenen maalia tehnyt hyökkääjä.

Runkosarja ei ollut Rautiaiselle kaikin puolin helppo, mutta koko joukkueen viime viikkojen hyvä vire on auttanut myös Rautiaista.

– Meillä on hyvä henki joukkueessa. Kaikki tsemppaavat ja auttavat toisiaan. Emme tiedä ihan voittavamme joka peliä, mutta vaikka olisimme häviöllä, kaikki tietävät, että pystymme aina nousemaan ja taistelemaan voitosta.

HPK:lle voitto oli nyt jo yhdeksäs peräkkäinen. Puolivälieräpaikka Kärppiä vastaan on yhden voiton päässä.

– Jokereilla on paljon yksilötaitoa joukkueessaan. Meidän pitää puolustaa vielä kovempaa. Meillä oli tänään hyvä ylivoima, ennakoi ja kertasi Rautiainen vielä kesken olevaa sarjaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen