Yksi puolivälierien mielenkiintoisimpia sarjoja nähdään Lukon ja Bluesin välillä, kun vastakkain iskevät kaksi pitkin kautta asemiaan parantanutta joukkuetta.

Joukkueet ehtivät kohdata runkosarjassa viidesti. Jokainen ottelu päättyi kotivoittoon Lukon ollessa kolmesti parempi.

Espoolaisjoukkuetta nuoreksi iäksi pitkään Liigassa edustanut Tomi Sallinen paljasti odottelevansa perjantaista alkaen värikkäitä pelejä.

– Meillä on ollut aika hyviä vääntöjä Lukon kanssa tällä kaudella. Uskon, että tulee varsin lämminhenkinen sarja, hyökkääjä ennusti SuomiKiekko-sivustolle.

Bluesin tie kohti pudotuspelejä on ollut lupaava. Sallinen kertasikin joukkueen iskukyvyn olevan tällä hetkellä varsin lupauksia herättävä.

– Ihan ok maku. Olihan se hienoa, että viimeiselle kierrokselle oli noin kovat panokset. Alku oli meillä vähän heikompi, mutta sen jälkeen päästiin paremmin ja paremmin sisälle. Ja loppu oli aika hieno, hyökkääjä muisteli päätöskierrosta, mikä nosti espoolaiset kuuden joukkoon.

– Ja on ylipäätänsä hienoa, että Espoossa pelataan taas pudotuspelejä.

Viime keväästä nälkää

Edelliskausi oli Espoossa yllättävänkin vaisu, kun joukkue jäi ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Se on kasvattanut Sallisen mukaan hyvin nälkää tätä kautta silmäillen.

– Ennen viime kautta ei ollut itse jäänyt koskaan pois pudotuspeleistä. Silloin sen huomasi, ettei sitä halua enää kokea koskaan.

– Jos kesäloma alkaa vielä lumen ollessa vielä maassa, niin eihän se mikään paras tilanne ole. Kaikki muut pelaa ja katsot itse otteluita telkkarista. Joten hienoa, että vedetään taas pleijareita.

Myös henkilökohtaisesti Sallisella on isot odotukset kevään tosipelejä silmäillen. Monipuolisen hyökkääjän rooli on iso tämän kauden joukkueessa.

– Oma kausikin on mennyt ihan kivasti. Toki sitä yrittää nostaa myös omaa tekemistä. Nämä ovat niitä pelejä, kun itsekin pitää olla parhaimmillaan, Blues-sentteri tiivisti.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo