Liigan pudotuspelikevät tarjoaa puolivälierissä seitsemännen ottelun kiehuvan latauksen kahdessa parissa. Lukko ja Blues sekä SaiPa ja JYP eivät ole saaneet kuuden ensimmäisen kohtaamisensa aikana selkoa toisistaan, joten edessä on molemmissa sarjoissa kiekkohekuman huippu: seitsemäs ottelu.

Blues selvisi kesäloman partaalta lauantaina jatkoerävoitolla Lukosta, ja maanantaina myös Lukko voi lähteä laulukuoroon välierien sijasta.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho pyrkii tässä vaiheessa toppuuttelemaan suurinta kiihkoa.

– Samanlaisia ajatuksia tässä on kuin runkosarjassa ja play offeissa tähänkin asti. Ei tässä muutu mikään. Game seven on vain ”seuraava peli”, Aho linjaa.

Päävalmentajan suhtautuminen on siis viileä. Jäätä pitäisi löytyä kuvainnollisesti muualtakin kuin konkreettisesti pelaajien luistinten alta.

– Uskon, että pelaajatkin pystyvät suhtautumaan yhtä kylmästi. Olemme puhuneet näistä asioista ja oppineet. Pelaamalla tämäkin ratkeaa, Aho summasi.

Lukon ja Bluesin sarja on ollut kuuma. Pahimmilta ylilyönneiltä vältyttiin kuudenteen peliin saakka, ennen kuin kuin Lukon Teemu Nurmi lanasi Bluesin maaliruiskun Tommi Huhtalan.

– Mieluummin pitäisi Huhtalan tasoisen pelimiehen kentällä, tyytyi Aho toteamaan.

Panu Markkanen, Espoo
Twitter @PanuMarkkanen