Bluesin kultakypärä Tommi Huhtala viimeisteli neljännessä puolivälieräottelussa pudotuspelikeväänsä avausmaalin. Osuma oli myös jäädä voittomaaliksi, mutta Lukko väänsi loppuminuuteilla rinnalle ja jatkoerässä ohi.

– Taisi olla eka maali. Voitot lasketaan. Siinä on fokus täysin, Huhtala tokaisi ottelun jälkeen.

– Totta kai se kirpaisee, mutta ei auta. Eteenpäin mennään. Tasaisia vääntöjähän nämä ovat olleet kaikki. Nyt vaan keskitytään palautteluun, ja aletaan keskittyä seuraavaan peliin.

Lukon ja Bluesin ottelusarja on tosiaan tarjonnut todellista duunarikiekkoa sanan positiivisessa merkityksessä. Jokainen pelaaja on saanut jättää sarjan jokaisessa ottelussa jäälle kaikkensa, mikä ei ole ollut pelureille yllätys.

– Totta kai siihen valmistautuu aina, että tulee kovia taistelupelejä. Peli on ollut ihan odotetunkaltaista. Molemmat pelaamme samalla tyylillä, Huhtala arvioi.

Sarjassa ei ole nähty vielä yhtään kotivoittoa, vaikka lähellä onkin ollut. Tasatilanteessa olevan sarjan ympäripyöreyttä kuvaa myös se, että puolet otteluista on mennyt jatkoeriin.

Huhtalan, Tomi Sallisen ja Miro Aaltosen ketju oli neljännessä ottelussa Bluesin paras. Huhtala ja Aaltonen merkauttivat maalin ja syötön, ja Sallisen saldo oli 0+3.

Odotettavaa onkin, että espoolaiset kääntävät katseensa tämän kolmikon suuntaan, kun ratkaisuja ja ratkaisijoita haetaan.

– Me olemme kaikki yhdessä ja samassa veneessä. Kaikki luottavat toisiinsa. Ihan sama, kuka ne ratkaisut tekee,

– Meidän pitää parantaa puolustusta. Jäämme hieman liikaa omiin. Olemme luoneet paikkoja hyvin, mutta omaa päätä pitää tiivistää. Se on isoin asia, Huhtala päätti.

Panu Markkanen
Twitter: @PanuMarkkanen