NHL:n komisaari Gary Bettman lupailee, että päätös NHL-pelaajien esiintymisestä myös seuraavissa olympialaisissa saadaan mahdollisesti jo ”kuuden kuukauden” sisällä. Olympialaiset pidetään Etelä-Koreassa vuonna 2018.

– En näe syytä, miksi päätöstä ei pystyttäisi tekemään tässä aikarajassa, Bettmann kertoi USA Todaylle.

Pelaajayhdistyksen pomo Donald Fehr on varovaisempi aika-arvioissa. Pelaajat ovat yleensä positiivisella kannalla olympialaisista ja hyvät järjestelyt mm. lennoissa Sotshiin lisää positiivista ajettelua myös tulevia kisoja ajatellen.

– Pelaajat voivat sanoa heinäkuun tapaamisessamme, että he tietävät tarpeeksi. Tai sitten he haluavat keskustella asiasta lisää ja sitten he halauvat keskustella siitä marraskuulle, Fehr kommentoi.

– Siinä menee oma aikansa, kun pelaajat tekevät päätöksen – neuvottelevat keskenään, perheidensä kanssa. He halauvat tietää kaiken, mistä kisamatkassa on kyse. Lennoista ja muista alkaen.

Sotshi viides kerta peräjälkeen NHL-pelaajille

NHL-pelaajat ovat olleet mukana yhtäjaksoisesti olympialaisissa Naganon vuoden 1998 kisoista lähtien eli nyt ovat viidettä kertaa mukana peräjälkeen.

Olympianeuvotteluissa on neljä osapuolta. NHL, pelaajayhdistys NHLPA, kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF sekä kansainvälinen olympikomitea KOK.

Sotshin kisojen jälkeen kaikki parhaat pelurit saatetaan nähdä samassa turnauksessa, mikäli World Cup -turnaus kaivetaan naftaliinista. NHL ja pelaajayhdistys ovat aloittaneet neuvottelut tästä turnauksesta. Turnauksen todennäköinen ajankohta olisi alkusyksy vuonna 2015.

Huipputarjous: Pelaa tänään Leijonien Venäjä-matsiin 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!