Porin Ässiin kesken kauden siirtynyt Austin Smith kertoo viihtyneensä Suomessa ja Porissa mainiosti.

SuomiKiekko-sivusto tapasi vain tovi sitten jatkosopimuksen seuran kanssa tehneen jenkkihyökkääjän.

– Se oli helppo valinta. Olen viihtynyt täällä ja koen, että tämä on hyvä paikka kehittyä pelaajana, Smith kiteytti Turun pelin yhteydessä.

Ässien tämä kausi on ollut synkkä. Se ei vaikuttanut 15 ottelussa tehot 2+5=7 nakuttaneen laiturin valintaan.

– Näen, että tässä joukkueessa ja seurassa on silti paljon potentiaalia menestyä. Meillä on myös paljon osaamista ja taitoa – se pitää vain saada jatkossa paremmin esille.

Vaikka pudotuspelipaikka on käytännössä jo karannut, näkee Smith myös loppukauden tärkeänä.

– Haluan päästä paremmin ja paremmin sinuiksi sarjan kanssa. Minun tehtäväni on tehdä tulosta hyökkäyspäässä, joten odotan myös sitä itseltäni. Se auttaisi myös ensi kautta silmäillen.

– Se on itseluottamuksen kannalta myös tärkeää. Sitä haluaa aina päättää hyvin, jotta myös seuraavaan kauteen valmistautuminen helpottuu.

Teksasista Poriin – ”Aivan erilaista”

Viime vuosina Smith on kiekkoillut AHL:ssä sekä ECHL:ssä. Teksas Dallasin ja Idaho Steelheadsin välillä poukkoillut hyökkääjä koki kuitenkin tarvitsevansa uuden alun uralleen.

Porissa vastuuta on tullut heti paljon. Muuten uusi kulttuuri ja ympäristö ovat tuoneet omat haasteensa.

– Heh, Pori on pieni ja leppoisa kaupunki. Kaikki on aivan erilaista edelliseen verrattuna. Mutta halusin muutosta, joten tämä on hyvä juttu.

– Eikä se ero kotona tekemiseen ole niin suuri. Kiekon ympärillä tehdään samoja asioita. Mutta odotan innolla kesää, silloin täälläkin saattaa olla jo jotain tekemistä, Smith virnisti.

Itse kiekko on kuitenkin vakuuttanut nopean ja sähäkän hyökkääjän.

– Täällä pelataan erittäin kurinalaisesti ja peli perustuu vahvaan puolustamiseen. Sen myötä hyökkääminen ja paikkojen luonti on vaikeaa.

Yksi erikoisuus on pistänyt jo silmään. Vieraspelaaminen ja kotona pelaaminen tuntuvat olevan jenkin mukaan kuin eri planeetalta.

– Jokaisessa sarjassa on eroja sen suhteen, mutta täällä se ero on aivan valtava. En ole koskaan törmännyt vastaavaan, Smith ihmetteli.

– Kotona on mahtava pelata, mutta vieraissa vaikeaa. Mutta eiköhän siihenkin totu. Ja tämä loppukausi on myös henkilökohtaisesti tärkeää tottua siihen paremmin ja paremmin.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo